Ingrediënten
  • 6 middelgrote tomaten
  • 1,5 liter kokend water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • Courgette, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram risottorijst
  • 70 gram tomatenpuree
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 500 milliliter groentebouillon
  • Verse basilicum, fijngesneden, naar smaak
  • 30 gram roomboter
  • 80 gram parrano snippers
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te garneren
Christel
50 min.
3 à 4 pers.
Ingrediënten
  • 6 middelgrote tomaten
  • 1,5 liter kokend water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • Courgette, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram risottorijst
  • 70 gram tomatenpuree
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 500 milliliter groentebouillon
  • Verse basilicum, fijngesneden, naar smaak
  • 30 gram roomboter
  • 80 gram parrano snippers
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te garneren

Lekker voor vanavond!

Je moet er even voor roeren, maar dan heb je ook wat. Risotto is een van die gerechten die in de keuken net wat meer tijd en aandacht vergt, maar dat is het zeker waard. Deze risotto met tomaat, courgette en basilicum is daar hét voorbeeld van.  

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe maak je de risotto?

  • Begin met het ontvellen van de tomaten. Kerf een kruis in de tomaten en doe ze in een kom. Schenk er kokend water bij en laat de tomaten er even in zitten. 
  • Vis de tomaten na zo’n 5 minuten uit het water, laat ze schrikken in koud water, en trek de velletjes van de tomaten af. Snijd de tomaten daarna in stukjes. 
  • Verhit zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de sjalot, ui en courgette toe en bak 3 à 4 minuten. 
  • Doe de knoflook in de pan en bak 30 seconden mee. 
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot alles goed is vermengd. 
  • Roer de tomatenpuree door de risottorijst en schenk de wijn erbij. Roer het geheel goed door.
  • Voeg de tomaten toe en schenk daarna steeds een beetje bouillon bij de rijst en roer regelmatig door. Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bouillon helemaal is opgenomen. 
  • Roer de basilicum, roomboter en parrano snippers door de risotto als-ie gaar is. 
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper. 
  • Verdeel de risotto over de borden en serveer met parmezaanse kaas. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: orzo pasta met tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Kookfans