Ingrediënten
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 340 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 1/2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 theelepel verse tijm (optioneel)
  • 23 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peterselie, voor garnering (optioneel)
  • 225 gram fettuccine (of andere pasta)
10 + 15 min.
4 pers.

Simpel, snel en vooral héél erg lekker

Een gerecht dat minstens eens per week bij ons op tafel staat, is zonder twijfel pasta. Van een heerlijke pasta pesto met zalm en spinazie tot pasta jambalaya: je kunt er alle kanten mee op. Een van onze favoriete pasta’s is absoluut deze superromige pasta met knoflook en champignons. Perfect voor na een lange werkdag, want dit gerecht staat binnen een half uur op tafel. Aanschuiven maar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier. Haal de steel van de champignons af. Snijd de bovenkant in plakjes van zo’n 6 millimeter dik. Snijd de steeltjes in reepjes.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg de champignons en de steeltjes toe. Sauteer tot ze zacht zijn. Voeg daarna de knoflook en eventueel tijm toe en bak tot de knoflook zacht is. Let erop dat de knoflook niet bruin wordt. Voeg indien nodig meer olie toe aan de pan en/of zet het vuur lager.
  • Voeg als de knoflook zacht is 1/4 theelepel zout en 1/4 theelepel gemalen zwarte peper toe. Roer en verwarm gedurende één minuut. Haal de champignons uit de pan en zet opzij.
  • Doe boter in de lege pan en laat smelten. Voeg bloem toe en roer. Laat dit koken, zo’n 1 minuut. Roer vervolgens de melk hierdoor en breng aan de kook. Kook zo’n 30 seconden. Voeg daarna de champignons toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Proef de saus en voeg eventueel meer zout en/of peper toe. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de saus. Garneer eventueel met peterselie.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met saus. Zorg ervoor dat de pasta helemaal bedekt is door de saus.
  • Buon appetito!

Lees ook: Aha: dít is hoeveel zout je moet gebruiken als je pasta kookt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AnitaCooks | Beeld: Videostill AnitaCooks

Ingrediënten
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 340 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 1/2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • 1 theelepel verse tijm (optioneel)
  • 23 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peterselie, voor garnering (optioneel)
  • 225 gram fettuccine (of andere pasta)