Wie is er ook wel eens slachtoffer geworden van deze likeur?

Niets gezelliger dan een borreltje op zijn tijd. De een nipt het liefst de hele avond van een chardonnay, terwijl een ander het liefst verschillende speciaalbiertjes soldaat maakt. Toch wordt elke avond leuker met een shotje of een likeurtje of twee (of drie, of vier) erbij. Maar pas op, want uit onderzoek blijkt dat de Italiaanse likeur limoncello voor de ergste katers zorgt.

Limoncello

Met ‘s avonds een paar glazen drank op, is de kans klein dat je de volgende ochtend fris en fruitig wakker wordt. Hoewel de een van een paar wijntjes al kloppende hoofdpijn krijgt, heeft een ander hier bij bier juist meer last van. Toch is er één drankje dat volgens onderzoek bij de meeste mensen voor een flinke kater zorgt: limoncello.

Hoog alcoholpercentage

Dat juist limoncello voor de ergste katers zorgt, zit ‘m voornamelijk in het hoge alcoholpercentage. In de Italiaanse likeur zit namelijk maar liefst dertig procent alcohol. Door de frisse, zoetzure smaak van limoncello heb je echter vaak niet door dat er zoveel alcohol in zit. Daarnaast drink je limoncello vaak uit een shotglaasje, waardoor je er zo een paar achterover tikt – met alle gevolgen van dien…

Tequila

Hoe zit het dan met tequila? Met dit Mexicaanse drankje hebben wij de leukste avonden en behoorlijk minder leuke ochtenden beleefd. Uit het onderzoek blijkt dat wij zeker niet de enigen zijn: 22 procent van de deelnemers gaf aan serieuze katers te krijgen van tequila. Toch levert het Mexicaanse drankje net wat minder slachtoffers op dan zijn Italiaanse vriend, waarmee we wel kunnen stellen dat limoncello gevaarlijker is dan tequila.

Te veel Limoncello gedronken? Dan kun je dit wel gebruiken: Recept: anti-kater smoothie

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Zelfmaak Ideetjes | Beeld: iStock, kajakiki