Ingrediënten
  • 150 gram pasta
  • 1 zalmmoot (of gerookte zalm)
  • 300 gram verse- of diepvries spinazie
  • 1,5 eetlepel creme fraîche
  • 1 eetlepel kruidenroomkaas
  • 4 theelepels groene pesto
  • Een handvol parmezaanse kaas
  • Een handvol pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak
17 juli 2019
20 min.
2 pers.

Een variatie op de ‘standaard’ pasta pesto met kip! 

Normaal gesproken maken we hem bijna allemaal met kip, pesto en pasta. Deze drie ingrediënten maken samen al een heel erg lekker gerecht, maar het kan nóg beter. Heb je iets te vieren, of wil je even uitpakken met een lekker gerecht? Dan kies je voor zalm in plaats van kip. Zo zal je pasta pesto net iets luxer smaken, wat best een keer mag, toch? 

Pasta pesto, maar dan nog beter.

Zo maak je de pasta pesto met zalm en spinazie:

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe de verse- of diepvries spinazie in een pan en warm dit op laag vuur op.
  • Breng de zalm op smaak met peper en zout. Voeg een scheut olijfolie toe in een pan en bak de zalm ongeveer 1 minuut op hoog vuur. Zet vervolgens het vuur zachter en bak de zalm 2 tot 3 minuten, keer hem vervolgens om en bak de andere kant ook 2 tot 3 minuten. Haal de zalm wanneer hij mooi gaar is uit de pan.
  • Wanneer de spinazie opgewarmd is, voeg je de pesto, creme fraîche en kruidenroomkaas toe. Roer alles goed door elkaar heen.
  • Giet de pasta af en meng dit door het spinaziemengsel heen. Verdeel de pasta vervolgens over twee borden.
  • Bak de pijnboompitten een aantal minuten op laag vuur, totdat je de pijnboompitten begint te ruiken. Pas op dat ze niet aanbranden!
  • Snijd de zalm in stukjes en verdeel dit samen met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas over de borden met pasta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Op dieet, maar toch een wijntje? Deze soort bevat de minste calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Flickr, Jules

Ingrediënten
  • 150 gram pasta
  • 1 zalmmoot (of gerookte zalm)
  • 300 gram verse- of diepvries spinazie
  • 1,5 eetlepel creme fraîche
  • 1 eetlepel kruidenroomkaas
  • 4 theelepels groene pesto
  • Een handvol parmezaanse kaas
  • Een handvol pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak