Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Rode kleurstof
  • 300 gram patentbloem
  • 5 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram witte chocoladestukjes + extra ter decoratie
  • 250 gram Nutella
25 min.
8 pers.

Als dit je zoete trek niet stilt, dan kan niets dat

Nutella ontpopte zich de afgelopen jaren als meer dan enkel een geliefd broodbeleg. De chocopasta leent zich ook perfect voor de lekkerste baksels. Onze favoriet van dit moment? Deze red velvet Nutellataart mét witte chocoladestukjes. Ga snel aan de slag en waan je in no time in een chocoladehemel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een taartvorm met bakpapier.
  • Snijd de boter in blokjes, doe in een kom en meng samen met de suiker tot een geheel.
  • Voeg de eidooiers, het vanille-extract en een drupje kleurstof toe. Meng opnieuw. 
  • Voeg daarna bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe en kneed tot een deeg. Kneed daarna ook de witte chocoladestukjes door het deeg.
  • Bekleed daarna met de helft van het deeg de bodem van je taartvorm. Neem ook de randjes mee.
  • Smelt de Nutella daarna in een magnetronbestendige kom en giet de chocopasta in de taartvorm.
  • Dek de bovenkant daarna af met het overgebleven red velvet deeg en druk de overgebleven witte chocoladestukjes in het deeg.
  • Bak daarna in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Geniet ervan!

P.s als je toch al een x-aantal calorieën naar binnen werkt, kun je deze heerlijke taart net zo goed serveren met een bolletje roomijs. Een ware toevoeging!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

Lees ook: Recep: heerlijke chocolade macarons met Nutella-vulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fitwaffle Kitchen | Beeld: Videostill Fitwaffle Kitchen 

Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Rode kleurstof
  • 300 gram patentbloem
  • 5 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram witte chocoladestukjes + extra ter decoratie
  • 250 gram Nutella