Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor het koekjesdeeg:
  • 200 gram ongezouten boter
  • 250 gram lichte bruine suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 275 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Witte chocoladestukjes (optioneel)
  • Voor de vulling:
  • 25 mini Kinder-chocoladereepjes
  • Voor het browniebeslag:
  • 170 gram ongezouten boter (gesmolten)
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 125 gram melkchocolade (gesmolten) 
  • 100 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 theelepel zout
Sabine
60 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor het koekjesdeeg:
  • 200 gram ongezouten boter
  • 250 gram lichte bruine suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 275 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Witte chocoladestukjes (optioneel)
  • Voor de vulling:
  • 25 mini Kinder-chocoladereepjes
  • Voor het browniebeslag:
  • 170 gram ongezouten boter (gesmolten)
  • 250 gram kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 125 gram melkchocolade (gesmolten) 
  • 100 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 theelepel zout

En hadden we al gezegd dat deze brownie een cookie dough-bodem heeft?

De ultieme zonde, zo zou je deze brownie kunnen noemen. Een brownie is al een feestje an sich, maar deze brownie bevat een verrukkelijke Kinder-chocoladevulling en het heeft een bodem van koekjesdeeg. Wat kan een mens zich nog meer wensen?

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakblik van 20 bij 20 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Maak als eerst het koekjesdeeg. Doe de boter en suiker in een kom en meng met elkaar tot een luchtig beslag.
  • Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en roer opnieuw. Voeg daarna ook het bakpoeder en bloem toe en roer opnieuw. Voeg eventueel nog wat witte chocoladestukjes toe. Bedek daarna met het deeg de bodem van het bakblik.
  • Verdeel daarna de 25 mini Kinder-chocoladereepjes over het koekjesdeeg.
  • Maak nu het browniebeslag.
  • Doe de gesmolten boter en suiker in een kom en meng. Voeg daarna de eieren toe en roer opnieuw. Meng vervolgens ook de gesmolten chocolade door het mengsel.
  • Zeef als laatst cacao, bloem en zout door het beslag en roer nog een keer goed. Schenk ook dit beslag daarna in de bakvorm.
  • Bak de chocoladebrownies daarna 35 tot 40 minuten in de oven. De brownie mag nog een tikkeltje nat ogen. Laat de brownie daarna volledig koelen.
  • Geniet ervan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

 

Lees ook: Recept: red velvet Nutellataart met witte chocoladestukjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fitwaffle kitchen | Beeld: Unsplash, Isabella Bakes, Kinder chocolade