Ingrediënten
  • 1 1/2 eetlepel oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 milliliter heet water
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 2 eetlepels volvette room
  • IJsblokjes
  • 118 tot 178 milliliter melk
  • Cacaopoeder, naar smaak
Vivian
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 1/2 eetlepel oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 milliliter heet water
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 2 eetlepels volvette room
  • IJsblokjes
  • 118 tot 178 milliliter melk
  • Cacaopoeder, naar smaak

Een lekkerder kopje koffie bestaat niet

Ons favoriete dessert uit de Italiaanse keuken? Daar hoeven wij niet lang over na te denken, dat is namelijk tiramisu. ‘Maak mij blij’, is de betekenis van dit Italiaanse toetje en geloof ons: het doet zijn naam eer aan. Ook een kopje koffie brengt ons veel vreugde. Combineer de twee en je krijgt deze heerlijke tiramisu latte. Romig, smaakvol en met een fantastische cafeïne-kick. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Dat lees je hieronder. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de oploskoffie, suiker en het hete water in een (schenk)beker en roer met een lepel. Zet opzij.
  • Doe de mascarpone in een schaaltje of mason jar. Voeg hier de volvette room aan toe en klop de twee tot een gladde room.
  • Neem een glas en plaats hier de ijsblokjes in. Giet hier de koffie overheen, gevolgd door de melk. Maak de koffie af met de room en roer goed door. Besprenkel met wat cacaopoeder om het af te maken.
  • Geniet van je heerlijke tiramisu latte!

Lees ook: Recept: romige koffiecake met speculoosbodem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Harshita’s Kitchen | Beeld: Videostill Harshita’s Kitchen