Ingrediënten
  • 8 bosuien, gesnipperd
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • Zeezout
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te bakken
  • 2 theelepels sesamolie
  • 200 gram pasta
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram garnalen
  • Chilivlokken, naar smaak
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
25 min.
4 pers.

Wij gaan dit vanavond weer maken

Een spaghetti met garnalen en knoflook is niets nieuws onder de zon. Zo maken we regelmatig deze pasta met gegrilde garnalen in citroenboter. Wil je het een keer over een andere boeg gooien? Maak dan eens deze pittige spaghetti met een pesto van bosui.

Om je vingers bij af te likken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pittige spaghetti?

  • Begin met het maken van de bosuipesto. Doe de stukjes bosui, gember, 1 theelepel zeezout in een vijzel en vijzel het tot een soort grove pasta. 
  • Doe deze pasta in een kommetje.
  • Doe olijfolie en de sesamolie in een pannetje en verhit dit op een middelhoog vuur. Giet deze hete olie bij de bosuitjes en roer goed door.
  • Kook de pasta in zout water al dente en giet af. Bewaar een beetje pastawater.
  • Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe
  • Voeg na 1 minuut de garnalen toe en roer goed door. Voeg daarna de chilivlokken toe.
  • Bak de garnalen lichtroze en voeg dan de sojasaus en oestersaus toe.
  • Voeg de pasta toe aan de garnalen en roer goed door.
  • Voeg de bosuipesto – of een paar eetlepels hiervan – toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk wat van het bewaarde pastawater bij de pasta als je de saus wat dunner wilt maken.
  • Verdeel de pasta over de borden en geniet ervan!

Ook lekker: hartige banketstaaf

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 8 bosuien, gesnipperd
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • Zeezout
  • 60 milliliter olijfolie + extra om te bakken
  • 2 theelepels sesamolie
  • 200 gram pasta
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram garnalen
  • Chilivlokken, naar smaak
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus