Ingrediënten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Zout en peper, naar smaak
  • 420 gram tomatenblokjes
  • 140 gram tonijn
  • 2 eieren, geklutst
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 110 gram manchego, geraspt
  • Verse peterselie, fijngesneden
30 min.
3 pers.

Glutenvrij en koolhydraatarm!

Wij zijn dol op gevulde paprika! Dit gerecht is vaak gezond en makkelijk te maken. Wil je eens wat anders dan je standaard gevulde paprika? Probeer deze Spaanse gevulde paprika dan eens uit. De tonijn in combinatie met manchego is hemels!

Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 250 °C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit.
  • Leg de paprika’s met de bolle kant naar beneden op de bakplaat en breng ze op smaak met wat zout en peper.
  • Doe de tomatenblokjes in een zeef om het overtollige vocht eruit te halen. Doe de tomaten vervolgens in een kom.
  • Giet ook de tonijn af en voeg de tonijn toe aan de tomaten.
  • Voeg de eieren, gedroogde peterselie en paprikapoeder toe aan het tonijnmengsel en roer tot alles goed is vermengd.
  • Breng het mengsel eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Verdeel het tonijnmengsel gelijkmatig over de paprika’s.
  • Verdeel de manchego over elke paprika.
  • Bak de paprika’s 20 minuten en serveer de met wat verse peterselie.

Ook lekker: Antipasto-tosti met bergen vlees en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld:  Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Zout en peper, naar smaak
  • 420 gram tomatenblokjes
  • 140 gram tonijn
  • 2 eieren, geklutst
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 110 gram manchego, geraspt
  • Verse peterselie, fijngesneden