Ingrediënten
  • 320 gram linguine pasta
  • 115 gram gesmolten boter
  • 55 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 750 gram garnalen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden + extra ter garnering
  • Snuf zout
  • 1 citroen, gehalveerd
15 maart 2019
15 min.
4 pers.

Om je vingers bij af te likken

Wil je snel een simpele pasta op tafel zetten, maar die wel heel erg lekker is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze pasta met garnalen zet je binnen 15 minuten op tafel!

Dit is zo gepiept.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Zet de grill van je oven aan en kook ondertussen de pasta.
  • Doe de boter, olie, peterselie, knoflook, chilivlokken, zout en garnalen in een ovenbestendige pan of ovenschaal en roer door.
  • Leg de gehalveerde citroenen ertussen en zet de pan of ovenschaal zo’n 7 minuten onder de grill.
  • Giet de pasta af en bewaar 120 milliliter van het kookwater.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en knijp de citroenen uit boven de garnalen. Doe dit boven een zeef om te voorkomen dat er pitjes in het botermengsel komen.
  • Roer de pasta en het grootste gedeelte van het pastawater door de garnalen, je kunt altijd nog meer pastawater toevoegen om een dunnere saus te maken.
  • Serveer de pasta met met verse peterselie.

Ook lekker: Franse uiensoep-gehaktballetjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 320 gram linguine pasta
  • 115 gram gesmolten boter
  • 55 milliliter olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 750 gram garnalen
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden + extra ter garnering
  • Snuf zout
  • 1 citroen, gehalveerd