Ingrediënten
  • 400 gram bladerdeeg, ontdooid
  • 400 gram vegetarisch of half-om-half gehakt
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel sesamzaad
50 min.
4 pers.

Maak voor de verandering eens een hartige banketstaaf!

Een banketstaaf mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het heerlijke avondje van Sinterklaas. Na alle zoetigheden als strooigoed en marsepein willen we ook weleens iets anders. Daarom maakten wij deze heerlijke hartige banketstaaf. Het spijs is vervangen door gekruid gehakt, waardoor je de traditionele banketstaaf een leuke twist geeft. Ook aan de vegetariërs is gedacht, want de banketstaaf maak je net zo makkelijk met vegetarisch gehakt!

Sinterklaasavond wordt een feest met deze heerlijke banketletter!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Wij maakten de banketstaaf in de Airfryer. In dit geval hoef je de Airfryer niet voor te verwarmen, maar een minuut van tevoren op 170 °C te zetten.
  • Doe het korianderzaad, venkelzaad en de gedroogde chilivlokken in een vijzel. Vijzel de kruiden tot ze fijngemalen zijn.
  • Voeg de kruiden toe aan het gehakt en mix met je handen de kruiden goed door het gehakt heen.
  • Leg het gehakt op een snijplank en vorm het gehakt in de gewenste vorm of letter die je de staaf wil geven.
  • Smeer een royale eetlepel mosterd over het gehakt.
  • Leg het bladerdeeg uit en zorg dat je een afmeting van ongeveer 15 bij 50 centimeter maakt. Dit kun je doen door eventueel kleinere plakken bladerdeeg aan elkaar te plakken.
  • Leg het bladerdeeg uit over het gehakt en vouw om de banketstaaf heen. Druk de naden goed aan, zodat er geen vocht tijdens het bakken kan ontsnappen.
  • Smeer het losgeklopte ei over het bladerdeeg en strooi de sesamzaadjes over de banketstaaf.
  • Leg de banketstaaf op een bakplaat in de oven of in de Airfryer. Bak in de oven 30 à 35 minuten. In de Airfryer bak je de banketstaaf 25 à 30 minuten.
  • Serveer de banketstaaf met een saus naar keuze.
  • Geniet ervan!

hartige banketstaaf

Ook lekker: Kruidnotencake met amandelschaafsel en witte chocolade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans©

Ingrediënten
  • 400 gram bladerdeeg, ontdooid
  • 400 gram vegetarisch of half-om-half gehakt
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetlepel sesamzaad