Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel baksoda
  • Een snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • Een halve theelepel nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 275 milliliter zonnebloemolie
  • 350 gram geraspte wortel
  • 125 gram pecannoten, gehakt
  • 200 gram witte suiker (voor de karamelsaus)
  • 60 milliliter water (voor de karamelsaus)
  • 120 gram slagroom (voor de karamelsaus)
  • 30 ongezouten roomboter (voor de karamelsaus)
  • 1 theelepel vanille-extract (voor de karamelsaus)
  • 1 theelepel zout (voor de karamelsaus)
  • 500 gram roomkaas (voor het roomkaasmengsel)
  • 300 gram slagroom (voor het roomkaasmengsel)
  • 60 gram poedersuiker (voor het roomkaasmengsel)
16 augustus 2019
50 min.
14 pers.

Een fotogeniek gebakje

Ben je van plan een topper van een taart te bereiden? Dan zijn er een aantal factoren van belang. Allereerst wil je dat-ie lekker smaakt. Ten tweede moet de taart enigszins makkelijk te bereiden zijn. En last but not least wil het oog natuurlijk ook wat. Deze drie factoren? Die komen vandaag aan bod. Want met de caramel carrot cake ga jij niet alleen de show, maar ook heel veel harten stelen.

Dit wordt gegarandeerd je nieuwe lievelingstaart.

Zo maak je de caramel carrot cake:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed 2 bakvormen van 23 centimeter met bakpapier.
  • Voeg de eieren, bruine- en witte suiker bij elkaar en mix tot een romig geheel. Giet de zonnebloemolie er vervolgens bij en mix goed door.
  • Voeg de bloem, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, baksoda en zout via een zeef toe aan een andere kom, zodat het geheel gelijk vermengd is. Voeg dit vervolgens beetje bij beetje toe aan het eiermengsel. Mix ondertussen goed door tot er een glad mengsel ontstaat.
  • Roer de geraspte wortel en gehakte pecannoten door het mengsel. Houd een handjevol pecannoten apart.
  • Verdeel het mengsel over de twee bakvormen en bak voor ±35 minuten. Prik met een satéprikker in de cakes om te controleren of de binnenkant gaar is. Laat de cakes vervolgens afkoelen.
  • Voor de karamelsaus voeg je de witte suiker en water in een steelpan. Zet op laag vuur en roer door tot er een karamelkleur ontstaat. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe, roer door en laat vervolgens voor 1 minuut doorkoken op het vuur.
  • Haal de pan weer van het vuur en voeg de boter, een snufje zout en vanille-extract toe. Roer door en giet het in een kommetje. Laat de saus afkoelen.
  • Mix de roomkaas, poedersuiker en 80 gram van de karamelsaus door elkaar in een kom. Klop in een andere kom de slagroom tot er pieken ontstaan. Roer vervolgens de slagroom door het roomkaasmengsel. Niet te lang, om te voorkomen dat het mengsel slap wordt.
  • Haal beide cakes uit de bakblikken. Besmeer één cake volledig met het roomkaasmengsel. Leg vervolgens de andere cake er bovenop en bedek ook deze cake volledig.
  • Strijk alles glad en bekleed de taart met de karamelsaus en gehakte pecannoten.

Lees ook: Recept: wentelteefjes met romige cheesecake-vulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Home Cooking Adventure | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel baksoda
  • Een snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • Een halve theelepel nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram witte suiker
  • 275 milliliter zonnebloemolie
  • 350 gram geraspte wortel
  • 125 gram pecannoten, gehakt
  • 200 gram witte suiker (voor de karamelsaus)
  • 60 milliliter water (voor de karamelsaus)
  • 120 gram slagroom (voor de karamelsaus)
  • 30 ongezouten roomboter (voor de karamelsaus)
  • 1 theelepel vanille-extract (voor de karamelsaus)
  • 1 theelepel zout (voor de karamelsaus)
  • 500 gram roomkaas (voor het roomkaasmengsel)
  • 300 gram slagroom (voor het roomkaasmengsel)
  • 60 gram poedersuiker (voor het roomkaasmengsel)