En wij maar denken dat het zo simpel was

Vraagt een recept om de toevoeging van een aantal eieren? Dan bezitten we allemaal de algemene kennis dat je het ei eerst moet ontdoen van de schil. Aangezien je een ei niet bepaald makkelijk in de hand kunt houden, breken we het ei dan het liefst boven de kom zodat we ‘m er daarna in kunnen doen. Alleen doen we tijdens dit simpele proces toch iets niet zo handig.

Door je ei verkeerd te breken, is de kans veel groter dat er een stukje schil in je beslag komt.

Verkeerde manier

Wil je een ei in een kom doen, maar moet je ‘m eerst nog breken? Dan slaan de meesten de eierschaal kapot aan de zijkant van de kom. Zo houd je het ei dichtbij de kom en kun je ‘m daarna makkelijk boven de kom verder opentrekken. Alleen is dit niet de beste manier, zo onthult de beroemde chef-kok Jacques Pepin.

Mooiere breuk

Aan Buzzfeed vertelt de chef hoe je eieren het beste kunt breken. En dat is door het ei voorzichtig kapot te slaan op je aanrechtblad of snijplank en NIET door ‘m tegen de rand van je kom te slaan. “Wanneer je een ei breekt tegen de kom, wordt de schaal van je ei door de rand van de kom naar binnen geduwd”, zo legt Pepin uit. Dit resulteert in tig kleine stukjes. Door je ei voorzichtig tegen het aanrechtblad te slaan, krijg je een rechte scheur, waardoor je je ei makkelijker kunt breken. Lees: de kans dat je een stukje schil in je beslag krijgt is dan een stuk kleiner!”

Lees ook: 6 fouten waardoor je groente en fruit sneller bederven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pexels