Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 120 milliliter volle melk of slagroom
  • 170 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram gesneden aardbeien
  • 1 ongesneden, heel brood (kleur naar keuze)
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • Een scheutje vanille-extract
20 min.
8 pers.

Neem af en toe eens de tijd voor een verrukkelijk ontbijtje! 

Doordeweeks zijn de meesten van ons al tevreden wanneer er überhaupt tijd is om een boterham naar binnen te werken. Ontbijten is iets waar je tijd voor moet nemen, aangezien het – volgens de zoetekauwen onder ons – toch wel één van de lekkerste maaltijden van de dag is. Goed, stel je voor: je hebt weekend én flink wat tijd. Dan ga jij voortaan dit heerlijke ontbijtje in elkaar flansen. Want wentelteefjes én cheesecake in één? Dat kan niet mis gaan. 

Een feestje op je bord.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de wentelteefjes met cheesecakevulling:

  • Voeg de roomkaas, citroenrasp en -sap en het vanille-extract toe aan een kommetje. Klop dit tot een geheel.
  • Roer de aardbeien door het mengsel en zet de kom apart.
  • Snijd dikke plakken van het brood. De plakken mogen 3,5 tot 4 centimeter dik zijn. Maak aan de bovenkant van de plakken een snee voor de vulling. Stop vervolgens het roomkaas mengsel in de plakken brood.
  • Voeg de slagroom, eieren en het scheutje vanille-extract toe aan een kom. Klopt dit tot een geheel.
  • Smelt roomboter in een pan en dip de plakken brood in het eiermengsel. Bak de wentelteefjes vervolgens aan beide kanten goudbruin.
  • Top de wentelteefjes af met wat aardbeien, stroop of poedersuiker.

Lees ook: Boursin-ovenschotel met kaas, rijst en broccoli

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tips van Oma | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 120 milliliter volle melk of slagroom
  • 170 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram gesneden aardbeien
  • 1 ongesneden, heel brood (kleur naar keuze)
  • Sap en rasp van een halve citroen
  • Een scheutje vanille-extract