Ingrediënten
  • BODEM:
  • 170 gram biscuits
  • 90 gram boter, gesmolten
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • VULLING:
  • 500 gram roomkaas
  • 160 milliliter volvette slagroom, koud
  • 80 gram poedersuiker
  • 150 gram melkchocolade
  • 1-2 theelepels oploskoffie
  • 9 gram gelatine + 45 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • GLAZUUR:
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 120 milliliter volvette slagroom
  • 100 gram pure chocolade
Vivian
30 + 6 uur min.
8 pers.
Ingrediënten
  • BODEM:
  • 170 gram biscuits
  • 90 gram boter, gesmolten
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • VULLING:
  • 500 gram roomkaas
  • 160 milliliter volvette slagroom, koud
  • 80 gram poedersuiker
  • 150 gram melkchocolade
  • 1-2 theelepels oploskoffie
  • 9 gram gelatine + 45 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • GLAZUUR:
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 120 milliliter volvette slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Romig, smakelijk én makkelijk te maken

Koffieliefhebbers opgelet: deze heerlijke no-bake mokka-cheesecake met chocoladeglazuur roept je naam. Deze cheesecake is intens romig en smakelijk, maar tegelijkertijd toch heel licht. Ook niet onbelangrijk: hij is makkelijk om te maken. Waar wacht je nog op? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

Voor de bodem:

  • Doe de koekjes en cacaopoeder in een hersluitbare zak of keukenmachine en vermaal tot fijne kruimels. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot alles gecombineerd is. Verspreid gelijkmatig over de bodem van een springvorm van 20 centimeter en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  • Roer de gelatinepoeder en het water in een kleine kom. Laat de gelatine 10 minuten bloeien.
  • Hak de melkchocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Voeg de oploskoffie toe. Zet de kom boven een pan met kokend water. Haal van het vuur als de chocolade volledig gesmolten is en zet opzij om af te koelen.
  • Klop de roomkaas, de poedersuiker en het vanille-extract in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe. Meng tot dit goed gecombineerd is. Voeg daarna de volvette slagroom toe en klop tot een licht en luchtig mengsel.
  • Smelt de gelatine 15 seconden in de magnetron. Tempereer de gelatine: voeg geleidelijk enkele eetlepels van het cheesecakemengsel toe aan de gelatine en roer tot alles gemengd is. Giet dit vervolgens weer bij het cheesecakemengsel en meng weer tot alles gemengd is. Giet het mengsel bovenop de cheesecakebodem in de springvorm. Zet de springvorm in de vriezer terwijl je het glazuur maakt.

Voor de chocoladekoffieganache:

  • Hak de chocolade fijn en doe in een grote kom. Doe de volvette slagroom en de koffie in een kleine steelpan en verwarm op laag tot middelhoog vuur. Los de koffie op en breng aan de kook. Giet dit mengsel vervolgens over de chocolade en laat dit 1-2 minuten rusten. Roer daarna tot een gladde massa. Giet de chocoladekoffieganache over de cheesecake.

Tot slot:

  • Zet de mokka-cheesecake ten minste 6 uur in de koelkast.
  • Is de cheesecake mooi opgestijfd? Dan is het tijd om ‘m aan te snijden. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: no-bake cookies and cream cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill The Cooking Foodie