Op deze manier rolt je burrito niet steeds open

Een Mexicaans gerecht dat absoluut tot onze favorieten behoort, zijn toch wel burrito’s. Heerlijk met maïs, bonen, rijst en gehakt of kip en natuurlijk een flinke dot guacamole. Of begin je dag goed met een smakelijke ontbijtburrito. Je snapt het: wij zijn dol op burrito’s. Met al die burrito’s die we inmiddels hebben gemaakt, zijn we steeds handiger geworden in het vouwen ervan. Daarom delen wij de beste tips om een burrito te vouwen als een pro. 

Stap 1: verwarm de tortilla

Voor een burrito kun je het beste een bloemtortilla gebruiken in plaats van een van maïs. Tortilla’s van bloem zijn namelijk buigzamer, waardoor ze makkelijker zijn om te vouwen. Om het oprollen van de burrito nog een stukje makkelijker te maken, kun je de bloemtortilla kort opwarmen. Doe dit bijvoorbeeld in een pan (beide kanten 30 seconden) of door ‘m in een vochtige doek te wikkelen en 15 tot 20 seconden in de magnetron te doen.

Stap 2: vul de tortilla

Zodra de tortilla warm en zacht is, is het tijd om ‘m te vullen. Leg de tortilla op een bord en schep je vulling erop. Doe je er te veel vulling op, dan blijft je burrito helaas niet dicht – hoe goed je ‘m ook opvouwt. Aan de andere kant is te weinig vulling ook weer zo karig. Vind daarom de gulden middenweg. De plaatsing van de vulling is tevens belangrijk. Plaats de vulling in een horizontale lijn in het midden van de tortilla, laat aan de zijkanten een paar centimeter ruimte over.

Stap 3: vouw de korte zijden

Nu is het tijd om je burrito te vouwen. Hiervoor begin je aan de korte zijden: de zijden links en rechts van de horizontale lijn vulling. Vouw beide kanten een paar centimeter over de vulling. Door met deze korte zijden te beginnen, zorg je ervoor dat de vulling straks niet uit je burrito valt als je ‘m gaat eten. Handig!

Stap 4: vouw de lange zijde

Vouw de onderste zijde van de tortilla omhoog en over de vulling, zodat deze helemaal bedekt is. Terwijl je deze onderste zijde over de vulling plaatst, houd je de zijkanten van de tortilla vast met je pink en je ringvinger. Houd je handen over het stuk tortilla dat over de vulling zit en druk dit goed aan. Op deze manier krijg je een mooie, compacte burrito.

Stap 5: rollen maar!

Het belangrijkste werk zit erop, nu komt het leukste: het rollen van de burrito. Houd je burrito met je handen compact en vouw de buitenste stukjes van de bovenste zijde naar binnen. Rol nu de burrito over de bovenste zijde. Zorg ervoor dat de naad naar beneden zit. En tada: it’s a wrap!

Liever eens zien hoe je te werk moet gaan? In onderstaande video legt YouTuber Rick Spagna stap voor stap uit hoe je een burrito moet vouwen als een pro. Good luck!

Lees ook: Recept: tostada met kip en guacamole

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow, YouTube (Rick Spagna) | Beeld: Unsplash