Recept: snelle naanbrood met knoflook en koriander binnen 15 minuten

Ingrediënten
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • Theelepel suiker suiker
  • Theelepel zout
  • Theelepel bakpoeder
  • 240 milliliter yoghurt
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels
  • 1 knoflook, geplet en kleingesneden
  • 1 theelepel zwarte komijn
  • Koriander
  • Boter
15 min.
2 pers.

Mooi makkelijk!

Iedereen die weleens curry’s eet, weet wat een goede toevoeging naanbrood is. Lekker om mee te dippen of samen met je pittige kip te eten. Uiteraard gaat onze voorkeur uit naar zelfgemaakt naanbrood, maar helaas duurt dit altijd best lang om te maken. Tenminste, dat was vroeger. Met dit recept heb je binnen 15 minuten een zelfgemaakt naanbrood op tafel staan. Ideaal! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Zo maak je naanbrood binnen 15 minuten:

  • Pak een middelgrote kom en mix het bakmeel, suiker, zout en bakpoeder samen.
  • Voeg de yoghurt en een scheutje olijfolie in de kom toe. Voeg daarna een eetlepel melk toe.
  • Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar met een houten lepel.
  • Voeg nogmaals een eetlepel melk toe en roer alles door elkaar.
  • Kneed het deeg nu samen met je handen. Gebruik hiervoor alleen je vingertoppen, dan blijft het minder aan je vingers plakken.
  • Gebruik het deeg om de kom schoon te maken, hierdoor weet je dat de textuur goed is.
  • Haal het deeg daarna uit de kom en kneed het op een plat werkblad.
  • Kneed het stevig en maak er daarna een grote bol van. Kneed het nogmaals tot een platte bal.
  • Snijd met een scherp mes het deeg in 2 delen.
  • Pak een roller en maak beide delen plat door van voor naar achteren te rollen.
  • Pel de knoflook en snijd de teentjes helemaal fijn.
  • Pak een stuk deeg en leg het bovenop de kleine stukjes knoflook. Druk stevig op het deeg en gebruik de roller om de knoflook in het deeg te krijgen.
  • Strooi wat zwarte komijn over het deeg.
  • Scheur de koriander klein en verdeel het ook over het deeg.
  • Rol nog een keer over je deeg heen en druk de koriander en komijn in het deeg.
  • Pak een koekenpan en leg hier het naanbrood in. Bak beide kanten 3 minuten op middelhoog vuur. Draai het brood om als het begint te bubbelen.
  • Maak het brood af door er wat boter op te smeren.
  • Eet smakelijk!

Benieuwd hoe je het deeg moet rollen? Of hoe het brood eruit komt te zien? In onderstaande video wordt het stap voor stap uitgelegd!

Lekker bij: Recept: 15 minuten garnalencurry

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Haste’s Kitchen | Beeld: iStock

Ingrediënten
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • Theelepel suiker suiker
  • Theelepel zout
  • Theelepel bakpoeder
  • 240 milliliter yoghurt
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels
  • 1 knoflook, geplet en kleingesneden
  • 1 theelepel zwarte komijn
  • Koriander
  • Boter