Dit gaan we onthouden!

Heb je zin om een fles wijn soldaat te maken, maar is ineens de kurkentrekker spoorloos verdwenen? Gelukkig betekent dit niet meteen dat je avond in het water valt. Er zijn namelijk vijf andere manieren waarop je alsnog je wijnfles kunt openen zonder kurkentrekker. Handig! 

1. Met een sleutel

Pak je sleutelbos maar tevoorschijn. Met een sleutel kun je namelijk heel makkelijk een kurk uit een wijnfles halen. Duw je sleutel rustig schuin in de kurk. Probeer dit zo ver mogelijk te doen. Houd de wijnfles met een hand vast en draai de sleutel vervolgens. Blijf draaien terwijl je de sleutel rustig omhoogtrekt; de kurk zal zo langzaam uit de fles worden gedraaid.

2. Met een houten lepel

Deze truc is alleen aan te raden als je van plan bent om de fles helemaal leeg te drinken. Met dit trucje duw je namelijk de kurk in de fles, maar zal de kurk niet breken. Pak een houden lepel die een dun handvat heeft. Duw met de stengel hard op de kurk en voor je het weet zit de kurk in de fles.

3. Met een stevige schoen

Pak hiervoor een schoen met een harde zool, een schoen met een rubberen zool kan namelijk scheuren. Plaats de wijnfles rechtop in de schoen en sla tegen een muur. Door het gedreun tegen de muur, sla je als het ware de kurk uit de fles. Ook kun je de fles ondersteboven tussen je knieën plaatsen en met de platte zool van je schoen op de fles slaan. Als je dit vaak genoeg doet, zul je merken dat de kurk loskomt. Zet daarna de fles weer rechtop als de kurk er bijna uitkomt en trek de kurk eruit.

4. Een schroef en hamer

De kans is groot dat je in je gereedschapskist een schroef, schroevendraaier en hamer hebt liggen. Dit zijn de perfecte tools om de kurk uit een wijnfles te trekken. Hoe het werkt: draai de schroef rustig in de kruk met een schroevendraaier. Let op dat je de schroef zo’n 3 centimeter uit laat steken. Gebruik de achterkant van de hamer om de schroef – en daarmee de kurk – uit de fles te halen.

5. Met vuur

Hitte kan ervoor zorgen dat je kurk magisch uit de fles popt. Zo ga je aan de slag: pak een aansteker en houd hem tegen de hals van de fles. Misschien moet je even heen en weer om de hals warm te krijgen, maar op een gegeven moment zie je de kurk omhoogkomen. Als de kurk ver genoeg is, kun je hem er makkelijk uit krijgen.

Lees ook: Wait, what?! Een glas rode wijn staat gelijk aan een uur sporten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips & Weetjes, Vinepair | Beeld: Pexels