Redactie Kookfans

Met flosdraad kun je meer dan alleen je gebit onderhouden

Natúúrlijk flossen we regelmatig onze tanden. Het zorgt voor een gezond gebit en om zo lang mogelijk van allerlei lekkernijen te genieten is het wel zo prettig als we een goed stel tanden in de mond hebben. Maar flosdraad is ook nuttig vóór je gaat eten. Wij leggen uit waarom je altijd een rolletje flosdraad bij de hand moet hebben in de keuken.

Flosdraad in de keuken?

Waarschijnlijk heb je ergens in een keukenkastje wel een doosje tandenstokers staan. Als er tijdens of na het eten iets vastzit tussen je tanden, kun je dit direct loshalen. Maar: het is ook aan te raden om flosdraad bij de hand te houden. Het is namelijk handig voor méér dan flossen alleen. Want wat blijkt namelijk: flosdraad maakt het je heel makkelijk om zachte dingen te snijden! Je kent vast het probleem wel: je haalt een mes door je taart of door een zacht soort kaas, maar je drukt eigenlijk vooral een deuk in je eten en het eindresultaat is een rommeltje. Tip één is dan natuurlijk om te zorgen voor een scherper mes, maar ook flosdraad biedt uitkomst.

Lifehack

Wikkel gewoon een stuk flos af dat langer is dan wat je wilt snijden, houd het draad strak en haal deze in één soepele beweging door je taart of kaas. Flosdraad biedt ook uitkomst bij bijvoorbeeld het snijden van opgerolde etenswaren. Door de draad rustig strak te trekken komt er van alle kanten tegelijk druk op je eten te staan en voorkom je dat je een platte cakerol hebt doordat je te hard met je mes moest drukken. Ook handig: de redactie gebruikt dit trucje regelmatig om meloen zonder prutsen uit de schil te krijgen.

Tipje

Nog wel goed om te onthouden: veel soorten flosdraad hebben tegenwoordig een smaakje. Mint, eucalyptus, en allerlei andere frisse aroma’s komen voorbij. Hartstikke lekker bij het flossen natuurlijk, maar minder lekker wanneer je een taart wilt snijden. Let dus goed op dat je een smaak- en geurloze flosdraad hiervoor kiest.

Lees ook: Lifehack: zo passen je wijnglazen altijd in je vaatwasser

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: DIY n Crafts | Beeld: Pixabay, Muklinika / Unsplash, Fred Kleber