Ingrediënten
  • Voor de kruidenmix:
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Voor de kip:
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel yoghurt
  • Limoensap
  • 100 gram sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 125 milliliter crème fraîche
20 min.
4 - 6 pers.

Deze kip tandoori is makkelijk en smaakvol

Indiaas eten, wij zijn er gek op. Naanbrood, kip tandoori, een lekkere curry: van de kruidige smaken van de Indiase keuken krijgen wij geen genoeg. Een van de absolute klassiekers uit de Indiase keuken is toch wel kip tandoori. Dit kipgerecht wordt traditioneel bereid in een oven, het woord ‘tandoor’ betekent dan ook ‘klei-oven.’ En het beste aan dit recept: er komt geen kant-en-klaar pakje aan te pas!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kruiden, yoghurt, olijfolie en wat limoensap toe en roer het goed door de kip heen.
  • Laat de kip een paar uur marineren in de koelkast.
  • Haal de sugarsnaps af en kook deze in 3 minuten beetgaar.
  • Snipper de ui fijn en snijd de paprika in stukjes.
  • Fruit de ui en paprika in een beetje olijfolie.
  • Haal de kip uit de koelkast en voeg deze toe aan de pan.
  • Bak de kipfilet bruin en voeg de sugarsnaps toe.
  • Roer de crème fraîche door de kip.
  • Serveer de kip tandoori met basmatirijst.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Knapperige Tandoori kip/kaasballetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buuf Buuf | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Voor de kruidenmix:
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • Voor de kip:
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepel yoghurt
  • Limoensap
  • 100 gram sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 125 milliliter crème fraîche