Ingrediënten
  • 2 eetlepels (kokos)olie
  • 400 gram bloemkoolrijst, om te serveren
  • 1 gele ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • 2 theelepels, gele currypoeder
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 1 blik (425 gram) tomatenblokjes
  • 250 gram gamba’s
  • Snufje zout
  • 1 limoen + extra om te serveren
  • 30 gram koriander, optioneel
15 min.
4 pers.

Deze garnalencurry is heerlijk met bloemkoolrijst

Heb je niet veel tijd om in de keuken te staan om een gezond en lekker maaltje op tafel te zetten? Geen probleem! Deze garnalencurry met kokosmelk is voedzaam en ook nog eens snel gemaakt. Deze garnalen curry wordt geserveerd met bloemkoolrijst, maar je kunt ook gewone rijst gebruiken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur en bak de bloemkool rijst even.
  • Draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de bloemkoolrijst stomen, roer af en toe nog door.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan, voeg de ui toe en roer door.
  • Voeg na een minuutje de knoflook en gember toe.
  • Doe de currypoeder in de pan en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Doe de kokosmelk, tomatenblokjes en gamba’s in de pan. Breng op smaak met een snufje zout en roer alles door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de gamba’s garen.
  • Breng de bloemkoolrijst op smaak met een beetje sap en rasp van een limoen en met nog een beetje zout.
  • Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en voeg de garnalencurry toe.
  • Serveer de curry met wat koriander en limoenpartjes.

 

Ook lekker: Franse uiensoeptosti met rosbief

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Entertaining With Beth | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2 eetlepels (kokos)olie
  • 400 gram bloemkoolrijst, om te serveren
  • 1 gele ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • 2 theelepels, gele currypoeder
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 1 blik (425 gram) tomatenblokjes
  • 250 gram gamba’s
  • Snufje zout
  • 1 limoen + extra om te serveren
  • 30 gram koriander, optioneel