Ingrediënten
  • 5 kippendijfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verhakselde knoflook
  • 75 gram rode ui, in blokjes
  • 200 gram langkorrelige rijst (andere rijst werkt ook)
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
60 min.
5 pers.

Deze maaltijd zit vol smaak en scheelt je afwassen

Sommige gerechten maak je regelmatig omdat ze makkelijk, smakelijk en voedzaam zijn. Helemaal als je kookt voor een hele familie zijn dit soort recepten een echte must. Deze heerlijke ovenschotel, waar je maar één pan voor nodig hebt, is er zo eentje. Klaar binnen een uurtje en makkelijk in grote hoeveelheden te maken. Eet smakelijk!

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Ovenbestendige pan

Goed om te weten: voor dit recept gebruiken we een ovenbestendige pan. Heb je die niet? Dan werkt het ook om alles uit de pan naar een ovenschaal te scheppen wanneer het tijd is om de maaltijd in de oven te zetten. Net iets meer afwas, maar ook net zo smakelijk. Als de berg afwas je niet uitmaakt, kun je er ook voor kiezen om de kip apart te roosteren in de oven. Zo wordt het vel hiervan extra knapperig!

Zo maak je de ovenschotel met kip en rijst:

  • Verhit de oven voor op 200 °C
  • Doe in een grote kom de kippendijen en de zout, peper, paprika, en peterselie. Schep de kippendijen goed om zodat ze allemaal mooi bedekt zijn met de kruiden.
  • Pak een ovenbestendige pan en zet deze op een hoog vuur met olijfolie erin. Als de olijfolie op temperatuur is, doe je de kippendijen met het vel naar beneden in de olie. Kook zo’n vijf à zes minuten of tot de huid knapperig en gebruind is. Keer om en bak de andere kant ongeveer even lang.
  • Haal de kip uit de pan, en doe nu de knoflook en ui erin. Kook tot de ui glazig is.
  • Doe nu de rijst en kipbouillon erbij, en breng op smaak met zout en peper. Roer het geheel goed door en breng aan de kook.
  • Draai het vuur lager en doe de kippendijen terug in de pan bovenop de rijst met het vel naar boven. Breng vervolgens weer aan de kook en dek af met een deksel.
  • Zet het geheel in de oven en bak ongeveer 35 tot veertig minuten, of tot de rijst volledig doorkookt is.
  • Haal uit de oven en besprenkel eventueel met wat lente-ui bij het serveren.
  • Tast toe!

Tip: nog meer smaak geven aan je diner? Verdubbel dan eens de hoeveelheid ui en knoflook die je erin doet. Ook kun je natuurlijk experimenteren met de kruiden die je voor de kip gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor chili voor meer pit!

 

Lees ook: Recept: Jamie Olivers Griekse kip met couscous-salade

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty.co | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 5 kippendijfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verhakselde knoflook
  • 75 gram rode ui, in blokjes
  • 200 gram langkorrelige rijst (andere rijst werkt ook)
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak