15 + 20 min.
10 pers.

Deze zalmhapjes zijn simpel, snel, en oh zo lekker

Zalm staat heel hoog bovenaan ons lijstje met favoriete vissoorten. De veelzijdige vis is heerlijk bij rijst, bij pasta, bij een portie piepers, en ook: in bladerdeeg! Deze simpele zalmhapjes met bladerdeeg zijn binnen ongeveer een half uurtje klaar en je maakt er ongetwijfeld mee op je gasten – of in elk geval op je eigen maag.

Voor gebruikers van de mobiele site staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de zalmhapjes met bladerdeeg:

  • Verwarm de oven voor op 200?.
  • Snijd de gerookte zalm en de bosui in kleine stukjes.
  • Pak een kom, en meng hierin de zalm, roomkaas, bosui, peper en dille. Zorg dat alle zalm echt goed bedekt is met de rest van het mengsel.
  • Snijd nu de plakken bladerdeeg schuin door het midden zodat je tien driehoekjes hebt.
  • Doe op elk plakje bladerdeeg nu een beetje van het zalmmengsel. Een theelepel per driehoekje is genoeg.
  • Vouw het bladerdeeg over de zalm heen en druk de twee open zijden goed dicht met bijvoorbeeld een vork.
  • Plaats de hapjes over op een bakplaat met bakpapier.
  • Kluts het ei los, en bestrijk hier de bladerdeegpakketjes mee.
  • Zet de hapjes nu 20 minuten in de oven.
  • Even af laten koelen, en voilà! Heerlijk, hartig, en hartstikke simpel.

Lees ook: Goed om te weten: dit is hoe je zalm het beste kunt ontdooien

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Unsplash, Ramille Soares

Ingrediënten
  • 5 plakjes ontdooid bladerdeeg
  • 100 gram gerookte zalm
  • 125 milliliter roomkaas met kruiden
  • 1 bosui
  • 1 theelepel dille
  • 1 ei
  • Zwarte peper naar smaak