Ingrediënten
  • 160 gram verse basilicum
  • 110 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 65 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen, geperst
  • Zout en peper
  • 120 milliliter olijfolie
  • Olie
  • 3 courgettes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
30 min.
4 pers.

Pasta pesto maar dan zonder de koolhydraten

Wij zijn gek op de Italiaanse keuken. Vooral de klassieke pasta pesto is geliefd. Het is makkelijk, snel klaar én heerlijk smaakvol. Helaas weten we allemaal dat pasta nou niet erg koolhydraatarm is. Gelukkig is daar een makkelijke oplossing voor: ruil de spaghetti in voor slierten courgette. Deze courgetti met pesto en kip is ouderwets lekker, maar dan zonder de vele koolhydraten.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Zo ga je te werk:

  • Meng in een keukenmachine de basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, citroensap, zout, peper en olijfolie. Pulseer tot een gladde textuur. Zet opzij.
  • Scheer met een dunschiller of een spiraalsnijder slierten van de courgette af tot je bij de zaadjes komt. Zet opzij.
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden en zet opzij.
  • Doe wat olie in een grote pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe en bestrooi met peper en zout. Kook tot de kip gaar is en bruin is.
  • Zet het vuur uit en voeg de cherrytomaatjes, pesto en courgetteslierten toe. Meng tot alles goed gecombineerd en verwarmd is.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gegrilde appeltaartjes van de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 160 gram verse basilicum
  • 110 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 65 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen, geperst
  • Zout en peper
  • 120 milliliter olijfolie
  • Olie
  • 3 courgettes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden