Ingrediënten
  • Voor de appels:
  • 4 Granny Smith appels, geschild en in partjes gesneden
  • 30 gram bruine suiker
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • Voor het deeg:
  • Kant-en-klaar taartdeeg
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 eetlepels kaneelsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • Voor de topping:
  • Karamelsaus
  • 4 bolletjes ijs naar keuze
  • Pecan noten, geroosterd
30 min.
4 pers.

Een heerlijk en makkelijk dessert van de barbecue

Een appeltaart is heerlijk, maar kost je flink wat bloed, zweet en tranen in de keuken. Heb je een avondje barbecueën op de planning staan en wil je je gasten verrassen met een lekker dessert? Maak het jezelf makkelijk en bereid een aantal gegrilde appeltaartjes op de barbecue. Makkelijk en lekker! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de appeltaartjes:

  • Steek de barbecue aan en laat ‘m goed heet worden.
  • Meng de appelpartjes met de bruine suiker, het citroensap, de kaneel en een snufje zout in een kom.
  • Verspreid bloem over het aanrecht. Rol het deeg uit en bestrijk met gesmolten boter. Sprenkel de kaneelsuiker over het deeg.
  • Snijd het deeg horizontaal doormidden. Snijd vervolgens verticale strookjes van ongeveer 1 centimeter breed.
  • Verdeel de appelpartjes over vier stukken aluminiumfolie. Bedek de appelpartjes met de strookjes deeg. Maak er een ruitjespatroon van. Til het eerste en derde horizontale strookje op wanneer je een verticaal strookje eroverheen legt. Herhaal dit vervolgens met het tweede en vierde horizontale strookje. Ga zo door tot de appelpartjes bedekt zijn.
  • Vouw de pakketjes dicht en grill 15 minuten op de barbecue. De appeltaartjes zijn klaar wanneer je met een vorm gemakkelijk in de appel prikt.
  • Serveer met een bolletje ijs, karamelsaus en wat stukjes geroosterde pecannoten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Appeltaart wentelteefjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Voor de appels:
  • 4 Granny Smith appels, geschild en in partjes gesneden
  • 30 gram bruine suiker
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1 theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • Voor het deeg:
  • Kant-en-klaar taartdeeg
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 eetlepels kaneelsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • Voor de topping:
  • Karamelsaus
  • 4 bolletjes ijs naar keuze
  • Pecan noten, geroosterd