Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 kipfilets, in behapbare stukken gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 450 gram penne
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 115 gram pesto
  • 120 gram babyspinazie
  • 150 gram bevroren erwten
  • Verse basilicum, naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te serveren
25 min.
3 - 4 pers.

Lekker én gezond

Pasta pesto wordt nog weleens gelinkt aan een gerecht voor de studentenkeuken. Gelukkig hoef je heus geen student te zijn om dit heerlijke maaltje klaar te maken. Deze pasta pesto met kip maak in je in één pan klaar, dit scheelt je ook nog eens een beetje afwas. Duik maar snel de keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verhit de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Breng de stukjes kip op smaak met wat zout en peper en doe in de pan.
  • Roer regelmatig en bak de kipstukjes goudbruin in 6 tot 8 minuten. Hevel de kip over uit de pan en zet apart.
  • Doe de ui in dezelfde pan en bak glazig. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
  • Voeg de penne en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
  • Roer om de twee minuten even door tot de pasta zacht is en de bouillon is opgenomen.
  • Voeg de pesto, kip, babyspinazie en erwten toe en roer tot alles goed is vermengd. Laat op het vuur staan tot alles goed is verwarmd.
  • Serveer de pasta met verse basilicum en parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Gegrilde appeltaartjes van de barbecue

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Healthy Meal Plans | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 kipfilets, in behapbare stukken gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 450 gram penne
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 115 gram pesto
  • 120 gram babyspinazie
  • 150 gram bevroren erwten
  • Verse basilicum, naar smaak
  • Parmezaanse kaas, om te serveren