08 december 2020
Vivian

Oliebollen en alcohol: een perfecte combinatie om 2022 in te luiden

Hoewel oud en nieuw dit jaar waarschijnlijk niet echt een knalfestijn gaat worden, kunnen wij niet wachten om ons vol te stouwen met een oliebol of twee (of tien – laten we eerlijk wezen). Met een drankje erbij wordt het heus wel een gezellige avond. Maar wat nou als we die twee heerlijkheden combineren, dacht oliebollenbakker Wendy Knubben. En zo was daar de limoncello-oliebol, om 2021 tóch nog een beetje vrolijk te eindigen.

Reisje door Italië

Waar we bij oliebollen direct denken aan gezellig met zijn allen op de bank op oudejaarsdag, neemt limoncello ons mee op een reis door Italië. Even wegdromen naar een zorgvrije vakantie, in een zomerjurkje op een terrasje in het zuiden van Italië met een zomers citroenlikeurtje in de hand. Heerlijk! Fingers crossed dat dit in 2021 weer gaat gebeuren. Maar voor nu proosten wij nog even met deze lekkere limoncello-oliebollen.

Limoncello-oliebol

De bollen zijn gevuld met LimonGERSo. Deze variant werd in 2015 gelanceerd door Jeroen Ballot en is qua smaak bijna hetzelfde, maar dan met een kleine twist. Er zit namelijk maar liefst 36 procent (!) alcohol in. Als dat geen geslaagd oud en nieuw-feestje wordt, weten wij het ook niet meer.

Gouden combinatie

Wendy Knubben heeft deze unieke oliebol te danken aan een kennis van haar, die deze combinatie wel zag zitten. Toch was de limoncello-oliebol niet gelijk een succes, vertelt ze aan het AD. “In de eerste oliebol zat nog te veel limoncello. Toen ik die proefde, was dat best even heftig. Die alcohol voelde ik wel even binnenkomen.” Gelukkig heeft ze inmiddels de gouden combinatie gevonden. Als je niet in de Randstad woont, moet je helaas wel een stukje rijden voor de speciale oliebollen. Je scoort de limoncello-oliebollen namelijk bij de gebakkraam van Wendy aan de Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam.

Lees ook: Recept: citroencake met Limoncello

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: VIVA | Beeld: Traditional Dutch oliebols (oliebollen) door Dronepicr onder de licentie CC BY 2.0