09 december 2020
Vivian

Laatst boodschappen gedaan bij Albert Heijn of Dirk? Let dan goed op

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit roept drie producten terug van supermarkten Albert Heijn en Dirk. Het gaat hierbij om drie verschillende items, namelijk de Picard mini-cheesecakes en de AH Verse woksaus van Albert Heijn en de Pure Ambacht Grillworst kaas van Dirk. 

Albert Heijn:

Op het terugroeplijstje staan twee producten die bij de Albert Heijn verkocht worden.

AH Verse woksaus teriyaki

Ten eerste gaat het om de AH Verse woksaus teriyaki met houdbaarheidsdatum 18-01-2021. Deze verpakking bevat namelijk per ongeluk niet de woksaus teriyaki, maar de AH Verse woksaus sesam-soja, waardoor de ingrediënten- en allergeneninformatie op de verpakking niet meer klopt. Klanten met een allergie voor sesam en/of soja worden dan ook dringend verzocht de AH Verse woksaus niet te eten en deze terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Als je geen sesam- en/of soja-allergie hebt, kun je de woksaus gewoon nog eten. Let er dan alleen wel op dat het ineens een sesam-sojasmaakje heeft.

Picard mini-cheesecakes

Ook roept Albert Heijn per direct de 12 mini-cheesecakes van Picard met houdbaarheidsdatum 30-04-2022 terug. De allergeneninformatie op de verpakking is namelijk onvolledig. Op de verpakking staat niet aangegeven dat de cheesecakes noten en soja bevatten. Ben je hier allergisch voor? Eet de mini-cheesecakes dan niet op en breng ze terug naar de winkel waar je ze hebt gekocht. Daar krijg je het aankoopbedrag terug. Heb je geen noten- en/of soja-allergie? Dan kun je de mini-cheesecakes gerust oppeuzelen.

Dirk:

Dirk haalt per direct de Pure Ambacht Grillworst kaas uit de schappen. Het gaat om de grillworst met streepjescode 2368798 en houdbaarheidsdatum 13-12-2020. In enkele verpakkingen zijn metaaldeeltjes aangetroffen, wat erg gevaarlijk kan zijn bij consumptie. Heb jij deze grillworst nog in de koelkast liggen? Eet ‘m dan niet op, maar breng deze terug naar een Dirk-winkel.

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing: Albert Heijn roept peterselie terug

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA Dirk, NVWA Albert Heijn, NVWA Albert Heijn | Beeld: Unsplash, Mehrad Vosoughi