Christel
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 5 grote palmkoolbladeren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Knoflookpoeder, naar smaak

Lekker en gezond!

Inmiddels weten we dat je van groentes heerlijke chips kunt maken. Zo maakten we al eens bloemkoolchips en wortelchips. Dit keer besloten we opnieuw groentechips te maken in de airfryer, en dat maakten we van palmkool. 

Palmkool

Palmkool staat ook wel bekend als Cavolo nero en is een koolsoort die oorspronkelijk uit het zonnige Italië komt. Palmkool is niet alleen lekker, maar ook nog eens enorm gezond. Zo zit deze groente bomvol calcium, vitamine A, C en K, ijzer, koper, fosfor, foliumzuur en kalium. Ook zitten er antioxidanten in deze groente.

Palmkool lijkt qua smaak op boerenkool, alleen zijn de bladeren van de Cavolo nero wat meer bitter. Je kunt palmkool aan risotto of pasta toevoegen, of er een heerlijke stamppot van maken. Ook kun je er een heerlijke snack van maken, namelijk: palmkoolchips.

Hoe maak je palmkoolchips?

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  • Was de palmkoolbladeren en snijd de stelen en de dikke nerf uit de bladeren. Snijd de rest van de bladeren in stukjes die ongeveer net zo groot zijn als stukjes chips.
  • Doe de palmkoolchips in een kom en schenk er wat olijfolie overheen. Roer door tot alle stukjes palmkool door de olijfolie zijn gehaald.
  • Voeg zout en knoflookpoeder toe en roer een laatste keer door.
  • Doe de palmkoolchips in de airfryerbak en bak de chips krokant in zo’n 2 à 3 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Hoe zit het nou: kun je gehakt dat over de datum is nog eten?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Beeld: Kookfans