Lekker én gezond

Van een heerlijke, zoute snack worden we altijd blij. Het gekraak van chips klinkt ons dan ook als muziek in de oren. Helaas is chips behoorlijk vet en ontzettend rijk aan calorieën. Heb je echter zo’n zin in chips dat je het wel móet eten? Ga dan eens voor een gezonde variant en maak boerenkoolchips.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 1 kleine boerenkool
  • scheut olijfolie
  • sap van een halve citroen (optioneel)
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snuf paprikapoeder (optioneel)
  • snuf knoflookpoeder (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  • Snijd de stelen van de boerenkool en snijd de bladeren in stukjes. Snijd ze ongeveer net zo groot als een stukje chips is.
  • Doe de boerenkoolbladeren, olijfolie, zout en peper in een kom en roer dit door tot ieder stukje boerenkool door de olijfolie is gehaald. Geef de boerenkoolchips meer smaak door het sap van een halve citroen, paprikapoeder en knoflookpoeder toe te voegen.
  • Verdeel een laagje van de boerenkool op de bodem van je Airfryerbakje en bak de boerenkoolchips krokant in drie minuten.
  • Herhaal dit proces tot je alle chips hebt gebakken.

Let op: doe niet te veel boerenkool in de Airfryer. Hierdoor duurt het veel langer voordat de boerenkool krokant wordt of wordt het zelfs helemaal niet krokant. 

Variatietip: gek op sla? Je kunt de boerenkool vervangen door sla en heerlijke slachips maken.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Gastrofrok | Beeld ter illustratie