07 september 2022
Christel

De Calvé Pindasaus Kruidig en Calvé Pindasaus mild kunnen stukjes flexibel rubber bevatten

Wie wat pindasaus van Calvé aan een maaltijd wil toevoegen, kan het best eerst even naar het etiket kijken. Unilever is namelijk een terugroepactie gestart. De Calvé Pindasaus Kruidig en de Calvé Pindasaus Mild bevatten mogelijk stukjes flexibel rubber. 

Opgelet

Supermarkten Albert Heijn en Coop melden allebei op hun website dat Unilever uit voorzorg Calvé Pindasaus Mild en Calvé Pindasaus Kruidig terugroept. Door een technische fout in de productie kunnen deze sauzen flexibel rubber bevatten. Unilever drukt mensen dan ook op het hart om de inhoud uit de potten van 350 en 650 gram met de houdbaarheidsdatum tot en met 15/05/2023 voor de zekerheid niet te consumeren. 

Als je een van deze sauzen hebt gekocht, kun je deze terugbrengen naar de winkel en krijg je het aankoopbedrag terug. Hier vind je meer informatie over de sauzen die worden teruggeroepen. 

Overigens hoef je niet bang te zijn dat andere producten van Calvé mogelijk ook stukjes rubber bevatten. Albert Heijn meldt op hun website dat alle overige producten van het merk voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen. Deze producten kun je dus gewoon eten.

Lees ook: Cocktail om te nippen: Werthers likeur met zoete karamelsmaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Productwaarschuwing, Albert Heijn, Coop | Beeld: iStock