Ingrediënten
  • 3 paprika’s
  • 220 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 120 gram sour cream
  • 375 gram gekookte kip, in stukjes
  • 280 gram bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 200 gram cheddarkaas, verdeeld
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
Sabine
45 min.
3 grote eters of 6 kleine eters pers.
Ingrediënten
  • 3 paprika’s
  • 220 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 120 gram sour cream
  • 375 gram gekookte kip, in stukjes
  • 280 gram bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 200 gram cheddarkaas, verdeeld
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Gevulde paprika’s met een royale laag kaas!

Met z’n allen rondom de keukentafel zitten om te genieten van een heerlijk gerecht. Het is de formule voor een succesvolle avond met vrienden. Mits het voorgeschotelde gerecht aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo moet-ie lekker zijn, een beetje mooi ogen en voor de gastvrouw of -heer moet het ook een beetje makkelijk in elkaar te flansen zijn. Al een gerecht in gedachten? Wij wel! Deze gevulde paprika’s met een romige kipvulling doen je gasten hunkeren naar meer.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Let op: verwijder het steeltje niet.
  • Doe de roomkaas en sour cream in een kom en vermeng met elkaar.
  • Voeg de kip, spinazie, helft van de cheddarkaas, lente-ui, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en verdeel het kipmengsel over de paprika’s. Verdeel als laatste de rest van de kaas over de paprika’s.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 35 minuten.
  • Geniet ervan!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish