Ingrediënten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 50 milliliter witte wijnazijn
  • 400 gram Kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 100 gram walnoten, fijngehakt
  • 200 gram polenta
  • Zout
  • 15 gram verse dille, fijngesneden 
  • 5 paprika’s
  • 1 kleine gele ui, fijngesnipperd
  • 140 gram tomatenpuree
  • 70 milliliter water
  • Scheutje rode wijn
  • Sap van halve limoen
  • Groentebouillonblokje
Sabine
40 min.
4 á 5 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 50 milliliter witte wijnazijn
  • 400 gram Kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 100 gram walnoten, fijngehakt
  • 200 gram polenta
  • Zout
  • 15 gram verse dille, fijngesneden 
  • 5 paprika’s
  • 1 kleine gele ui, fijngesnipperd
  • 140 gram tomatenpuree
  • 70 milliliter water
  • Scheutje rode wijn
  • Sap van halve limoen
  • Groentebouillonblokje

Een vegetarische maaltijd hoeft helemaal niet saai te zijn!

Steeds meer mensen gaan bewuster om met het eten van vlees, sommigen stoppen er zelfs mee. Alleen voor sommigen is het best lastig om een feestelijke en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Gelukkig is Kookfans er om je een handje te helpen. Deze gevulde paprika in rode wijn-tomatensaus is heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en doe hier de halve ringen rode ui in. Laat op middelhoog vuur staan tot de ui er glazig uitziet. Voeg 30 milliliter van de witte wijnazijn toe en laat het een minuutje opstaan.
  • Snijd een van de paprika’s in fijne stukjes en doe deze in de pan. Laat het een paar minuten opstaan.
  • Voeg daarna de kikkererwten en walnoten toe en roer het geheel. Laat op laag vuur nog een paar minuten opstaan.
  • Kook ondertussen de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de polenta door het ui-bonenmengsel wanneer de polenta gaar is. Voeg de dille toe en zout naar smaak.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de witte wijnazijn toe en proef tussendoor. De een houdt wat meer van deze zure smaak dan de ander. Stop met het toevoegen van azijn wanneer de polenta de gewenste smaak heeft. Zet het vuur daarna af.
  • Snijd de overgebleven paprika’s doormidden en haal de zaadlijsten eruit en zet apart.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Laat een minuutje opstaan en voeg de tomatenpuree toe met het water. Roer goed en voeg daarna de rode wijn, limoensap en het bouillonblokje toe. Voeg eventueel ook nog wat zout naar smaak toe.
  • Schenk het tomatenmengsel in een ruime ovenschaal en vul de paprikahelften met het polentamengsel. Doe de paprika’s daarna in de ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de oven.
  • Verdeel de paprika’s daarna over 4 diepe borden en schenk de tomatensaus eromheen. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

Beeld: Kookfans