Ingrediënten
  • AUBERGINE:
  • 2 grote aubergines
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • FARRO RISOTTO:
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1 kleine gele ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 375 gram portobellini of kastanjechampignons
  • 150 gram farro (of spelt)
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 720 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 95 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 1/2 eetlepels zout
  • 1 1/2 theelepels zwarte peper
  • 35 gram groene zoete erwten
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • GARNERING:
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
  • 8 plakjes mozzarella
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
60 min.
4 pers.

Deze kazige aubergine met farro risotto wil je proberen

Van gevulde paprika tot gevulde tomaten, wij zijn er dol op. Vul de groente met een goede hoeveelheid kaas en onze avond kan niet meer stuk. Ook deze heerlijke, kazige gevulde aubergine mag niet in je receptenboekje ontbreken. Maak het gerecht extra speciaal door de aubergines niet alleen te vullen met heel veel kaas, maar ook met farro risotto. Dit is risotto met farro, een graansoort. Wil je ‘m liever graanvrij? Kies dan voor spelt. Hoe dan ook: het is smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een grote bakplaat met folie.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de aubergines zo’n 30-40 minuten, totdat ze zacht zijn.
  • Maak ondertussen de farro risotto: verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze glazig zijn, ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook en de tijm toe en kook al roerend 2 minuten tot ze zacht zijn. Roer de champignons erdoor en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Roer de farro erdoor en kook 1 minuut, tot de korrels licht geroosterd zijn.
  • Giet er witte wijn bij en roer tot deze volledig verdampt is, 1 minuut. Voeg 1 kopje groentebouillon per keer toe en kook tot het vocht begint te verminderen voordat je meer toevoegt, af en toe roerend, ongeveer 30 minuten in totaal. De farro moet gaar en romig zijn.
  • Zet het vuur uit en roer de boter, parmezaanse kaas, zout en peper erdoor tot dit gesmolten en goed gemengd is.
  • Roer voorzichtig de zoete erwten en cherrytomaatjes erdoor, gevolgd door de peterselie.
  • Haal de aubergine uit de oven en zet de grill op hoog vuur. Schep ¼ kopje vruchtvlees uit elke helft en gooi weg.
  • Vul de auberginehelften met de farro risotto en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met parmezaanse kaas en leg er 2 à 3 plakjes verse mozzarella op. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Gril de aubergine 7-10 minuten, tot de mozzarella goudbruin is. Garneer met de peterselie en serveer warm.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: romige Libanese knoflooksaus met 30 tenen knoflook

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • AUBERGINE:
  • 2 grote aubergines
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • FARRO RISOTTO:
  • 80 milliliter olijfolie
  • 1 kleine gele ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels verse tijm
  • 375 gram portobellini of kastanjechampignons
  • 150 gram farro (of spelt)
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 720 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 95 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 1/2 eetlepels zout
  • 1 1/2 theelepels zwarte peper
  • 35 gram groene zoete erwten
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • GARNERING:
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
  • 8 plakjes mozzarella
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden