22 februari 2021

Deze smaak willen wij zeker weten proberen

Als er één ijsmerk is dat wij standaard in onze vriezer hebben staan, dan is het Ben & Jerry’s wel. Van de klassieke Cookie Dough tot Chocolate Fudge Brownie, wij lusten ze allemaal. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Topped-varianten, met bovenop het ijs een heerlijke toppinglaag. Als je de nieuwste Topped van Ben & Jerry’s openbreekt, vind je een wel heel bijzondere smaak: whiskey-ijs! Wij zijn nu al fan. 

Whiskey Biz

“Brown butter bourbon ice cream with blonde brownie chunks and whiskey caramel swirls”, is te lezen op de allernieuwste smaak van Ben & Jerry’s. Het whiskey-ijs, met de naam Whiskey Biz, is alles waar wij ooit van gedroomd hebben. IJs met een whiskey-smaakje, stukjes blondie én ook nog eens een whiskey-karamelsausje.

Beste ijssmaak ooit

Het gaat niet om zomaar een whiskey-smaakje. Ben & Jerry’s, dat zijn oorsprong heeft in de Amerikaanse staat Vermont, werkt hiervoor samen met een bijzondere lokale distilleerderij: WhistlePig. Ze gebruiken een Piggyback-whiskey die aroma’s heeft van kaneel, zwarte peper en grapefruit zest. Daarnaast kent het smaaktonen als pure chocolade en pittige gember. Combineer dat met de beurre noisette, stukjes blondies en karamel-swirls en je hebt de beste Ben & Jerry’s-smaak ooit.

Even geduld

Althans, dat denken wij. In Nederland moeten we namelijk nog eventjes wachten totdat we het whiskey-ijs van Ben & Jerry’s kunnen proberen. Vooralsnog is Whiskey Biz alleen nog in Amerika te verkrijgen. Maar wij verwachten dat het daar zo’n groot succes is dat de smaak zo snel mogelijk de oceaan oversteekt naar ons kikkerlandje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gear Patrol (@gearpatrol)

Lees ook: Fans van Ben & Jerry’s opgelet: zo maak je een no bake Ben & Jerry’s® ijstaart!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Videostill Ben & Jerry’s