Dit is blijkbaar het geheim

Wanneer je zorgvuldig een spiegelei bereidt, is het plezier snel verdwenen wanneer de eidooier breekt. Daar ging je creatie. Met name wanneer je het ei uit de pan wilt scheppen, gaat er nog weleens iets mis en wij hebben daar nu de oplossing voor gevonden.

Ei blijft plakken

Er zijn verscheidene redenen waarom je spiegelei mislukt. Gaat het bij jou altijd mis wanneer je je ei uit de pan schept? Dan hebben wij hét trucje voor je waarmee die miserie verleden tijd is. Er blijkt namelijk een supersimpele manier te zijn om te voorkomen dat jouw spiegelei aan je spatel blijft plakken.

Metalen spatel

Voor dit trucje heb je niet zomaar een spatel nodig, maar een metalen spatel. Aan houten spatels heb je helaas niet zoveel wanneer je perfecte spiegeleieren wilt maken. Heb je een metalen spatel? Mooi!

Opwarmen 

Het enige wat je moet doen om te voorkomen dat je ei aan de spatel blijft plakken, is de spatel verhitten. Dit klinkt behoorlijk vreemd (en zelfs wat gevaarlijk met de hitte), maar dat valt gelukkig mee. Verwarm het uiteinde van de spatel simpelweg in dezelfde olie als waarin je de eieren gaat bakken. Doe een dun laagje olijfolie in de koekenpan en leg hier het omdraai-deel van de spatel in.

Als de spatel is opgewarmd, kun je de eieren in de pan doen. Is het tijd om de eieren uit de pan te scheppen? Dan blijven ze niet aan je spatel plakken, zo bevestigt chef José Andrés aan Mental Floss.

Voorzichtig

Natuurlijk kan metaal erg snel warm worden. Wees daarom voorzichtig wanneer je dit thuis probeert. Andrés mag dan wel een chef zijn en precies weten wat-ie doet, maar voorzichtigheid blijft nog altijd van groot belang in je keuken. Liever een kapot eidooier dan jezelf branden aan een te hete spatel. Good luck!

Lees ook: 5 tips voor de allerbeste roereieren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Unsplash, Eiliv-Sonas Aceron