Redactie Kookfans
15 + 180 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 470 milliliter water
  • 120 milliliter limoensap
  • 1/4 theelepel stevia
  • 20 blaadjes munt

Deze mojito-ijsjes zijn het beste van twee werelden!

Met deze temperaturen zijn we groot fan van een ijsje op z’n tijd. En een lekkere cocktail of mocktail? Daar zeggen we geen nee tegen! Deze virgin mojito-ijsjes zijn dan ook een absolute aanwinst voor in de vriezer deze zomer.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Virgin mojito’s

Als je denkt aan bekende cocktails, dan denk je al héél snel aan mojito’s. Fris en zoet met een combinatie van mint en limoen: bij veel bars zul je zo op het menu zien staan, en zelfs voor beginnende cocktailmakers is een mojito goed te doen. Geen wonder dus dat we regelmatig lekkere recepten voor mojito’s met een twist delen! Denk bijvoorbeeld aan deze zomerse ananas-mojito’s, of deze variant met sinaasappelsap en basilicum.

Maar goed: alcohol droogt wel behoorlijk uit, en dat wil je met je snoet in de zon juist voorkomen. Virgin mojito’s zijn gelukkig ook ontzettend lekker. En als dat je nog niet fris genoeg is? Dan houd je je hoofd koel met deze mojito-ijsjes!

Zo maak je de mojito-ijsjes:

  • Doe in een grote pot of in een mengkom het water, limoensap, en de stevia. Roer goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
  • Snijd nu de muntbladen in reepjes. Dat doe je als volgt: pluk de muntbladen van hun steeltjes en stapel ze netjes op elkaar. Rol ze vervolgens op, en snijd er overdwars kleine rolletjes af van ongeveer een centimeter breed, alsof je sushi snijdt. Rol daarna de reepjes weer uit en voilà!
  • Voeg de muntreepjes toe aan de ijsvormpjes en zet deze vervolgens een half uur in de vriezer.
  • Haal na een half uur de ijsvormpjes eruit en steek de ijsstokjes erin. Zet ze nu nog drie uur in de vriezer tot ze echt goed bevroren zijn.
  • Tijd om te genieten!

Lees ook: Recept: frisse ‘pizza’ van watermeloen met zomers fruit

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Food52 | Beeld: Unsplash, Deepika Katyal