Ingrediënten
  • 1 grote watermeloen
  • 125 gram ricotta
  • 60 gram mascarpone
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • Blauwe bessen
  • 2 bananen
  • Handjevol aardbeien
  • Ongezouten noten, bijvoorbeeld pistachenootjes of walnoten
  • Verse munt
  • Eventueel ander fruit naar smaak
Redactie Kookfans
10 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 1 grote watermeloen
  • 125 gram ricotta
  • 60 gram mascarpone
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • Blauwe bessen
  • 2 bananen
  • Handjevol aardbeien
  • Ongezouten noten, bijvoorbeeld pistachenootjes of walnoten
  • Verse munt
  • Eventueel ander fruit naar smaak

Perfect als zomers dessert… of gewoon tussendoor, natuurlijk

Met de zomerhitte zul je vast herkennen dat je eetlust een beetje inkakt. Een warme maaltijd oppeuzelen terwijl je al zit te zweten voor de ventilator? No thanks! Maar goed, eten moet je toch. In zo’n geval is een lekker frisse fruitpizza van watermeloen een handige oplossing. Fris, zoet, en helemaal naar eigen smaak aan te passen.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Pizza van watermeloen

Er liggen in de schappen van de supermarkt tegenwoordig allerlei alternatieve pizza’s. Een bodem van pompoen, broccoli of bietjes? Dat is allang niet gek meer. Maar deze watermeloen-pizza is nét even anders. Zo gaat deze fruitpizza namelijk niet in de oven, maar eet je ‘m lekker vers. Lekker fris, smakelijk zoet en perfect voor de zomer.

Zo maak je de pizza van watermeloen:

  • Snijd een dikke ronde schijf van ongeveer 2,5 centimeter uit het midden van de watermeloen. Of, als je dat al gedaan hebt, kunnen kleinere schijven natuurlijk ook.
  • Meng in een kleine kom de ricotta, mascarpone en honing tot één glad geheel.
  • Verdeel het ricottamengsel over de pizza. Smeer het bijvoorbeeld uit, of kies voor kleine scoops afhankelijk van hoeveel punten je uit de ‘pizza’ wilt halen.
  • Strooi vervolgens de kokos over de ricotta, en snijd de pizza in acht (of een ander aantal) punten.
  • Tijd om de pizza te beleggen. Snijd de bananen in plakjes en de aardbeien door de helft. Plet de nootjes en strooi deze over de punten, en beleg de punten met fruit en bessen naar smaak.
  • Tast toe!

Tip: op de redactie van Kookfans zijn we groot fan van banaan, aardbei en blauwe bessen op onze fruitpizza. Voor een friszure pizza kun je bijvoorbeeld afwisselen met wat rode bessen en citrus-raspsel. Liever een extra zoete twist? Kies dan voor gezoete kokosvlokken in plaats van kokosraspsel. Je kunt eindeloos experimenteren! In het ergste geval heb je alsnog een hoop fruit in huis waar je deze zomer van kunt genieten. Smullen gegarandeerd, dus.

Lees ook: Recept: frisse watermeloensalade met feta en zonnebloempitten

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: iStock