25 min.
6 pers.

Een lekker gerecht met een Frans tintje

Een gerecht waar iedereen van gaat smullen? Dat komt zeker goed met dit recept voor Franse bonen en peultjes met hazelnoot en appelsien. De verrassende combinatie van bonen, hazelnoot en sinaasappel zullen je na de eerste hap al betoveren. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Wij vertellen het je!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Franse bonen en peultjes met hazelnoot en appelsien:

  • Vul een grote steelpan met water en breng aan de kook op halfzacht vuur. Neem een middelgrote kom en vul deze met ijskoud water.
  • Voeg de Franse bonen toe aan de steelpan en blancheer gedurende drie á vier minuten.
  • Haal de bonen uit de pan met een schuimspaan en leg ze onmiddellijk in het ijskoude water zodat ze niet verder koken.
  • Voeg de peultjes toe aan de steelpan en blancheer gedurende één minuut. Giet ze af in een vergiet en voeg ze toe aan het ijskoude water met de bonen. Laat ongeveer tien minuten rusten.
  • Giet daarna de geblancheerde groenten af en dep ze droog.
  • Snij de schil van de appelsien met een dunschiller. Hierdoor krijg je geen vellen tussen je schillen. Snijd vervolgens de schil in heel dunne reepjes.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg een snufje zout en peper toe.
  • Bon appetit!

Blancheren

Het blancheren van groente heeft een positief effect op de structuur, smaak en kleur. Ook zorgt het ervoor dat de belangrijkste voedingsstoffen worden behouden. Hierdoor is het belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. In dit artikel leggen wij je stapsgewijs uit hoe je zelf groente blancheert. Lekker makkelijk!

Ook lekker uit de Franse cuisine: makkelijke Franse chocoladecrêpes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ottolenghi x Serax

Ingrediënten
  • 400 gram Franse bonen
  • 400 gram peultjes
  • 70 gram geblancheerde hazelnoten, sterk geroosterd en grof gehakt
  • 1 appelsien
  • 20 gram bieslook, grof gehakt
  • 1 teen look, geplet
  • 10 milliliter olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper, op smaak