Ingrediënten
  • 140 gram bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker + 4 eetlepels voor de kokosvulling
  • 30 gram cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 375 milliliter melk
  • 3 eetlepels boter
  • 360 milliliter slagroom + 60 milliliter voor de chocoladesaus
  • 150 gram geraspte kokos
  • 120 gram pure kookchocolade
redacteur
50 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 140 gram bloem
  • 2 eetlepels kristalsuiker + 4 eetlepels voor de kokosvulling
  • 30 gram cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 375 milliliter melk
  • 3 eetlepels boter
  • 360 milliliter slagroom + 60 milliliter voor de chocoladesaus
  • 150 gram geraspte kokos
  • 120 gram pure kookchocolade

Chocolade, chocolade en nog eens chocolade

Over het algemeen proberen we zo veel mogelijk gezond te eten – afgezien van de romige pasta’s, die we gewoonweg niet kunnen laten staan. Maar er zijn nu eenmaal van die dagen waarop we echt geen zin hebben om aan de lijn te denken en waarop we gewoon even willen zondigen. Dat doen we, als echte zoetekauwen, het liefst met chocolade. Koekjes, taarten, of een hele reep: wij draaien onze hand er niet voor om. Laatst maakten we deze goddelijke Franse chocoladecrêpes, waarmee we even in de zevende hemel belandden. Ga jij ze ook eens proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Franse chocoladecrêpes:

  • Doe de bloem, suiker, cacaopoeder en het zout in een grote kom en roer door elkaar met een lepel.
  • Voeg de eieren toe en mix met een handmixer. Voeg de melk in delen toe, terwijl je blijft mixen.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Voeg de gesmolten boter toe aan het crêpebeslag en roer erdoorheen. Dek de kom met het beslag af met vershoudfolie en zet hem 30 minuten tot een uur in de koelkast.
  • Haal het crêpebeslag uit de koelkast. Zet de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en schep een lepel beslag in de pan. Draai de pan rond om het beslag over de hele bodem te verdelen. Wacht tot de randjes van de crêpe lichtbruin en krokant worden. Draai de crêpe met een spatel om en bak de andere kant gaar. Als de crêpe mooi bruin is, leg je hem op een bord. Maak op dezelfde manier de rest van de crêpes, tot al het beslag op is.
  • Maak nu de kokosvulling. Doe hiervoor de slagroom en suiker in een sauspannetje en verhit deze op middelhoog vuur. Breng licht aan de kook en voeg de kokosrasp toe. Roer goed door en zet apart.
  • Maak nu de chocoladesaus. Verhit hierin de slagroom in een sauspannetje op middelhoog vuur. Voeg de chocolade toe en breng licht aan de kook. Roer totdat alle chocolade is gesmolten.
  • Pak een crêpe van de stapel en leg hem op een bord. Verdeel er twee lepels kokosvulling over en rol de crêpes op. Doe hetzelfde met de rest van de crêpes.
  • Serveer de crêpes met de chocoladesaus.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: carrot cake pannenkoeken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill