40+ min.
2 pers.

Donut en een koffie? Donut ín je koffie!

Hoewel we in Nederland bij de koffie meer van de mariakaakjes en één braaf koekje uit de trommel zijn, willen we op z’n tijd ook wel echt eens iets lekkers. Een donut is dan een snelle keuze voor de zoete trek. Maar wist je dat je die donuts ook ín je koffie kunt doen? 

Voor gebruikers van de mobiele versie van de website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Prijswinnaar

De naam James Hoffmann zegt je misschien niet direct iets, maar deze man geniet in sommige kringen veel aanzien. In 2007 won hij namelijk de Barista-kampioenschappen met zijn bijzondere donut latte. Hij heeft het recept nu gedeeld op zijn YouTube-kanaal, en wij delen deze maar wat graag met jullie.

Let op: begin de avond vóór je je donut latte wil drinken met de voorbereidingen.

Zo maak je de donut-koffie:

  • Snijd de donuts in stukjes en maak ze een beetje plat. Doe ze in een steelpan met de melk en verwarm ze op een laag vuur tot de melk ongeveer 40 à 50 graden is. Haal de pan van het vuur en laat 20 à 30 minuten trekken.
  • Giet nu de melk door een zeef en druk op de stukjes donut om er zoveel mogelijk melk uit te persen.
  • Laat de melk een nacht staan in de koelkast.
  • Pak nu een stuk kaasdoek of een schone theedoek, en zeef de donut-melk opnieuw.
  • Combineer voor 1 kop koffie 20 milliliter gewone melk en 20 milliliter van de donut-melk. Meng ze en, als je dat gewend bent: klop ze op. Voeg een beetje suiker toe en voilà!
  • Eet, of eh, drink smakelijk.

Tip: Bewaar de overgebleven donutmelk in de koelkast voor de volgende kop koffie. Ook is de donutmelk makkelijk te combineren met een lekkere koude ijskoffie.

Lees ook: Dit is het beste koffiezetapparaat volgens de Consumentenbond

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy.nl | Beeld: Videostill YouTube, James Hoffmann

Ingrediënten
  • 2 donuts
  • 200 milliliter melk
  • 40 tot 80 milliliter espresso
  • Klein schepje suiker