30 min.
2 pers.

Met kip en kaas zit je altijd goed!

Een stel snelle kipnuggets van de snackbar zijn lekker hoor, maar na de zoveelste keer ben je er ook wel op uitgekeken. Met dit recept maak je zelf ontzettend lekkere kipnuggets, die gevuld zijn met mozzarella voor een kazige verrassing. Jum!

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Beter dan de snackbar?

Natuurlijk is het o zo makkelijk om snel langs de plaatselijke cafetaria te gaan en daar een bakje kipnuggets te halen. Voor deze kazige nuggets zul je toch echt zelf aan de slag moeten, maar we kunnen je beloven dat het eindresultaat dat helemaal waard is.

De voorbereiding:

  • Zorg dat je werkt in een schone omgeving. We gaan immers flink aan de slag met rauwe kip.
  • Snijd de kip in blokken ongeveer zo groot als je je nuggets wilt hebben. Met een beetje creativiteit kun je ook bijvoorbeeld vormpjes uit de nuggets snijden.
  • Maak voorzichtig een gat binnenin elk stuk kip. Zorg ervoor dat je niet helemaal door de kip heen snijdt.
  • Vul elk stuk kip met een stukje mozzarella.

Zo maak je het krokante korstje:

  • Pak twee kleine kommen en één middelgrote kom. In de middelgrote kom doe je het paneermeel met de basilicum, knoflookpoeder, peterselie, zout, en de parmezaanse kaas.
  • Doe in een van de kleinere kommen de eieren en klop deze goed door elkaar.
  • Doe de bloem in de overgebleven kom.
  • Pak een van de gevulde stukken kip, en dip deze in de eieren. Rol deze vervolgens door het paneermeelmengsel.

Tip: Voor de korst valt volop te variëren! Als je van pittig eten houdt kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra peper in de kruidenmix.

De nuggets bakken:

  • Om de kipnuggets te bakken, vul je een flinke pan met ongeveer 3 centimeter olie. Verhit dit tot ongeveer 180 graden.
  • Bak de kip aan beide zijden tot deze goudbruin en krokant is. Let op dat je niet te veel kip tegelijk in de pan doet.
  • Leg de kip op een bord met keukenpapier om de overtollige olie te absorberen. Laat afkoelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Winactie en recept: klassieke maaltijd met plantaardige kipfilet van Vivera

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Chop Secrets | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 1/2 kilo kippenfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 240 gram paneermeel
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel zout
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • Olie om in te bakken