Tjitske
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 kop sterke koffie, afgekoeld
  • 1-2 eetlepels gecondenseerde melk
  • ijsklontjes

Zo maak je in een handomdraai de allerlekkerste ijskoffie

Met dit mooie weer is het weer in menig koffietentje te verkrijgen: ijskoffie. De een maakt simpelweg een ‘cold brew’ van koffie, ijsklontjes en misschien wat melk, de ander laat zich volledig gaan met romig vanille-ijs en slagroom. Onze versie is eigenlijk de gulden middenweg: hij is hartstikke makkelijk om te maken, maar toch romig en zoet. En je hebt maar drie dingen nodig, handig toch?

IJskoud genieten.

Zo maak je het:

Hadden we al gezegd hoe simpel dit recept is? Nou, gaat-ie hoor!

  • Zet een sterke kop koffie op je favoriete manier. Filterkoffie, Nespresso, Senseo, met de cafetière… Het maakt niet uit!
  • Laat de koffie een beetje afkoelen.
  • Schenk de afgekoelde koffie in een glas vol ijsklonten en schep één of twee eetlepels gecondenseerde melk erbij. Hoeveel jij lekker vindt ligt aan jouw smaak. We raden aan met één eetlepel te beginnen, je kunt altijd meer toevoegen.
  • Meng koffie, melk en ijsklonten goed. De gecondenseerde melk is zwaar, dus het heeft de neiging om naar de bodem te zakken.
  • Steek er eventueel een leuk rietje in en klaar is je ijskoffie!

Deze video laat nog meer varianten op ijskoffie zien:

Lees ook: Op dieet maar wil je toch een cocktail? Probeer deze slanke bosbes mojito

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube | Beeld: Videostill YouTube