11 juni 2021
Redactie Kookfans

Hoe zet jij ‘s ochtends het liefst je koffie?

Hoe je je ochtend ook begint: vaak mag een bakje koffie niet ontbreken. Het is in elk geval wel zo prettig als je een beetje een degelijk ‘bakkie pleur’ kunt zetten. Maar daarvoor moet je wel een goed koffiezetapparaat hebben natuurlijk!

Koffiezetapparaten in de test

Omdat het natuurlijk een beetje lastig is zelf uitgebreid koffiezetapparaten te testen, heeft de Consumentenbond het zware werk voor je gedaan. Samen met NU.nl hebben ze de proef op de som genomen. Er is gekeken naar temperatuur, warmhouden en snelheid. Bovendien is ook de kwaliteit van de uiteindelijke koffie natuurlijk goed getest. Want er is niks ergers dan een laffe bak koffie in de ochtend.

Braun: veelzijdig en luxe

Het beste apparaat bleek uiteindelijk de Braun KF7020 PurAroma 7. Dit veelzijdige apparaat heeft een forse kan voor maar liefst twaalf koppen koffie. Bovendien kun je makkelijk met de bediening het aroma van je koffie instellen. Ook beschikt de PurAroma 7 over een timer. Zo hoef je ‘s ochtends helemaal niks meer te doen, maar staat de koffie al op je te wachten wanneer jij je bed uitrolt. Wat kan een mens nog meer willen?

Voordelig alternatief

Een goed alternatief is de Melitta Easy Therm 1023-05. Deze is een stuk goedkoper dan het model van Braun, maar doet qua koffiekwaliteit niet onder voor dit duurdere apparaat. Handig: in plaats van een glazen kan heeft de Melitta een thermoskan. Zo blijft je koffie dus prima op temperatuur als je deze niet direct inschenkt.

Lees ook: Dit gebeurt er als je nooit je koffiezetapparaat schoonmaakt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels, Cátia Matos