13 juli 2021

Albert Heijn roept klanten op om de pindakaas niet te eten

Na de terugroepactie vorige week van verschillende potten pindakaas van verschillende supermarkten, heeft ook keten Albert Heijn nu enkele potten pindakaas herroepen. In de potten zijn mogelijk sporen van andere noten aanwezig.

Terugroepactie Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn laat weten dat er in enkele van hun huismerk potten pindakaas mogelijk sporen van andere noten terecht zijn gekomen. Voor pindakaasliefhebbers die allergisch zijn voor andere noten is dat natuurlijk slecht nieuws. Mensen met een notenallergie worden dan ook opgeroepen om de pindakaas niet te eten, maar de potten terug te brengen naar de winkel. Daar kunnen zij het aankoopbedrag terugkrijgen. Een bon is hiervoor niet nodig.

Welke pindakaas

De terugroepactie geldt specifiek voor deze soorten pindakaas:

  • AH Pindakaas
    • Houdbaarheidsdatum (THT) Jan-22
  • AH Pindakaas natriumarm
    • Houdbaarheidsdatum (THT) Feb-22

Allergische reactie

Door de aanwezigheid van een ander soort noten kunnen mensen met een allergie ernstige gezondheidsklachten overhouden aan de pindakaas. Een allergische reactie kan verschillen van jeukerigheid of een branderig gevoel, tot zelfs ademhalingsproblemen of shock. Als jij onlangs pindakaas bij de Albert Heijn hebt gekocht, check dan dus zeker even of ze niet in de hierboven genoemde categorie vallen!

Lees ook: Terugroepactie: mueslimix en bananenchips van Flying Tiger

Bron: Albert Heijn | Beeld: Albert Heijn / Videostill