Ingrediënten
  • 2 kopjes ongekookte volkoren penne pasta (of een andere soort)
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels fijngesnipperde ui
  • 56 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels dille augurk relish
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel steakkruiden
  • Snufje zout
  • 360 gram cheddarkaas, geraspt
  • Gehakte groene uien (optioneel)
30 min.
4 pers.

Wat een goed idee!

Een pasta is een heerlijk gerecht om te maken. Naast de traditionele gerechten zoals pasta carbonara, kun je ook zelf experimenteren met ingrediënten. Met dit recept maak je een heerlijke cheeseburger pasta met cheddarkaas. Makkelijk, lekker en vult een hoop magen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je de cheeseburger pasta met cheddarkaas:

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
  • Kook ondertussen in een grote koekenpan het rundvlees en de ui op middelhoog vuur, bak tot het vlees niet langer roze is. Leg daarna droog.
  • Giet de pasta af en voeg het toe aan het vleesmengsel.
  • Roer de tomaten, dille augurk relish, mosterd, ketchup, steakkruiden en zout erdoor.
  • Breng alles weer aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en laat het sudderen. Laat het vijf minuten op het vuur staan zonder deksel.
  • Bestrooi de pasta met kaas en haal de pan van het vuur. Dek het af met een pan.
  • Laat de pasta staan tot de kaas is gesmolten.
  • Voeg eventueel nog groene uien toe.
  • Serveer op borden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Cheeseburgerspaghetti

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: iStock

Ingrediënten
  • 2 kopjes ongekookte volkoren penne pasta (of een andere soort)
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels fijngesnipperde ui
  • 56 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels dille augurk relish
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel steakkruiden
  • Snufje zout
  • 360 gram cheddarkaas, geraspt
  • Gehakte groene uien (optioneel)