Mooi makkelijk!

Een blender is een goed alternatief voor als je geen keukenmachine in de buurt hebt. Maar ook voor smoothies en toetjes werkt een blender goed. Helaas is het schoonmaken van een blender altijd veel werk, want hoe krijg je de scherpe messen goed schoon? Lees gauw verder, want we hebben een snelle oplossing!

Grondige reiniging

Een blender schoonmaken kost altijd veel tijd. Eerst haal je de blender uit elkaar en maak je een sopje. Daarna maak je de binnenkant grondig schoon en ga je voorzichtig langs de scherpe messen. Daarna moet de buitenkant nog schoongemaakt worden, want de spetters schieten soms alle kanten op. Voor een grondige schoonmaak is dit de juiste manier, maar daar heb je niet elke keer zin in als je een smoothie maakt. Gelukkig is daar het internet, met haar eigenwijze en makkelijke manieren!

Blender schoonmaken

Hoe het werkt: doe heet water en een klein beetje zeep in de blender. De blender moet tot de helft gevuld zijn Als je hem echt stralend schoon wilt hebben, kun je ook een paar druppels citroensap of azijn in de blender doen. Doe daarna de deksel op de blender en zet hem voor 10 seconden aan. Alleen nog even leeggieten en doorspoelen en hij is weer stralend schoon!

De buitenkant

Vergeet overigens niet om een natte doek over de knoppen en deksel te doen. Het lijkt alsof ze ongedeerd blijven, maar ook deze plekken blijven niet smetteloos schoon. Gebruik daarom een natte doek om de blender schoon te maken zodra je klaar bent. Als je hiermee wacht, kan het hard worden en wordt het moeilijker weg te halen.

Lees ook: Handig: met deze 6 etenswaren kun je ook schoonmaken

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Crema Jo