Ingrediënten
  • 450 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 (groene) paprika, in blokjes
  • 1 ui, gensnipperd
  • 40 gram augurk
  • 220 gram roomkaas
  • 50 gram zure room
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 700 milliliter tomatensaus
  • 4 eetlepels boter, ongezouten
  • 110 gram mozzarella
  • Geraspte kaas, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak
Tjitske
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 (groene) paprika, in blokjes
  • 1 ui, gensnipperd
  • 40 gram augurk
  • 220 gram roomkaas
  • 50 gram zure room
  • 100 gram Hüttenkäse
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 700 milliliter tomatensaus
  • 4 eetlepels boter, ongezouten
  • 110 gram mozzarella
  • Geraspte kaas, naar smaak
  • Zout en peper, naar smaak

Cheeseburgers + pasta = hemels

Soms heb je gewoon zin in een lekker maaltje zonder stil te staan bij calorieën. Voor ons valt alles wat slecht is onder comfort food: pasta, hamburgers, patat, chocola… Nu zullen we niet álles combineren tot een maaltijd, dat lijkt ons ook niet zo lekker, maar de combinatie van spaghetti met cheeseburgers is superlekker, dus zie hier, cheeseburgerspaghetti.

Cheeseburgerspaghetti is het ultieme comfort food.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een grote ovenschaal (zo’n 30×23 centimeter) in.
  • Zet een grote pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de spaghetti toe met een beetje zout en kook dit tot het al dente is. Volg de instructies van de verpakking op. Giet af in een vergiet en doe in een grote kom.
  • Verhit terwijl de spaghetti kookt een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, het gehakt en wat zout en peper toe en bak dit totdat het gehakt gaar is.
  • Haal het gehakt van het vuur en doe het bij de spaghetti (gebruik een spatel of houten lepel).
  • Doe de pan waar het gehakt in zat weer op het vuur en voeg de gesnipperde ui en de stukken paprika toe. Bak dit totdat de groente zacht is, dat duurt zo’n zes minuten. Haal de groente uit de pan en doe ze bij de spaghetti.
  • Snijd de augurken in stukjes en doe deze ook in de kom. Meng alles goed.
  • Meng in een kleinere kom de roomkaas, zure room, knoflookpoeder en Hüttenkäse.
  • Doe een kwart van de tomatensaus onderin de ovenschaal. Doe de helft van de spaghetti erop en doe daar vervolgens de roomkaas erop. Stort de rest van de spaghetti op de roomkaas en leg hier ook de vier eetlepels boter op. Maak af met de rest van de saus en sprenkel kaas over het geheel.
  • Bak zo’n 15 tot 20 minuten totdat de kaas goudbruin kleurt.
  • Geniet van je cheeseburgerspaghetti!

Lees ook: Eenpansgerecht met rijst, kip, broccoli en gesmolten kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Climbing Grier Mountain | Beeld: Videostill