Ingrediënten
  • 450 gram gehakt
  • 1 steel selderij, in kleine blokjes
  • 1/2 groene paprika
  • 1 geel ui, versnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 140 gram barbecuesaus
  • Mosterd, naar smaak
  • Pizzadeeg
  • Geraspte kaas
  • Boter of olie om in te bakken
Redactie Kookfans
20 à 40 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram gehakt
  • 1 steel selderij, in kleine blokjes
  • 1/2 groene paprika
  • 1 geel ui, versnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 140 gram barbecuesaus
  • Mosterd, naar smaak
  • Pizzadeeg
  • Geraspte kaas
  • Boter of olie om in te bakken

Twee slimme varianten op dit hartige gehakt-recept

Als het gaat om vleesgerechten, dan staat de Sloppy Joe’s wel op de eerste plaats – zowel qua smaak als qua hoeveelheid vlees! Maar goed, de naam zegt het al een beetje: de klassieke versie van dit gerecht is behoorlijk sloppy. Knoeipartijen gegarandeerd dus. Gelukkig is dit recept met een paar kleine aanpassingen een stuk makkelijker te eten. Scheelt je toch weer nare vlekken.

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het recept.

Sloppy of niet?

Het idee achter een Sloppy Joe is eigenlijk dat je de flinke hoeveelheid gehakt met alle saus op een broodje doet en het als een sandwich opeet die net zo lekker als onhandig is. Gelukkig zijn er een paar makkelijke manieren om dit recept een minder groot knoeirisico te maken. Wij delen daarom twee opties: één met pizzacups voor in de oven, en één met kant-en-klare Italiaanse bollen. Beide net zo lekker.

Zo maak je het vlees klaar voor de Sloppy Joe’s:

  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en doe hierin de boter of de olie. Rul vervolgens het gehakt tot dit licht begint te bruinen.
  • Voeg nu de ui, de paprika en de selderij toe. Laat op het vuur staan tot het vlees gaar is en de groenten iets zachter zijn geworden. Blijf regelmatig doorroeren om aanbakken te voorkomen.
  • Doe nu de tomatenpuree en de barbecuesaus en eventuele mosterd erbij. Laat 2 minuten sudderen over laag vuur.

Tip: je kunt eindeloos variëren met sauzen en kruiden. Zelf hebben we al eens pizza-saus ingezet in plaats van barbecuesaus, en dit afgemaakt met Italiaanse kruiden. Ook ketchup is voor veel koks een favoriet in plaats van de barbecuesaus. Smaken verschillen, en deze Sloppy Joe’s is daar makkelijk op aan te passen.

De pizzadeeg-variant:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Pak een bakvorm voor muffins of cupcakes erbij, en spray elke vorm in met wat bakspray. Insmeren met boter werkt ook. Verdeel nu het pizzadeeg over de bakvormpjes en vorm het deeg tot kleine ‘cups’ die een klein eindje boven de bakvorm uitsteken.
  • Vul de cups met het gehaktmengsel. Dit mag je er best een beetje bovenop hopen.
  • Zet vervolgens 10 à 15 minuten in het midden in de oven op 200 graden Celsius. Check vanaf 10 minuten of ze licht beginnen te bruinen.
  • Haal de cups uit de oven, en besprenkel elke cup met een royale hoeveelheid kaas.
  • Zet de cups nu terug in de oven en bak ze in nog eens 5 à 10 minuten af. Ze zijn klaar wanneer het deeg knapperig en gebruind is.
  • Even laten afkoelen, en dan is het tijd om te smullen!

De variant met Italiaanse bollen:

  • Laat het vlees staan sudderen, en pak ondertussen de Italiaanse bollen erbij.
  • Snijd van elke bol de bovenkant eraf, en pluk wat brood uit de binnenkant. Let op dat je niet te veel wegplukt, anders heb je alsnog kans op een behoorlijk sloppy maaltijd.
  • De volgende stappen volgen elkaar snel op, dus zorg dat je de geraspte kaas vast klaar hebt staan.
  • Schep het gehakt in deze broodkommetjes, en besprenkel direct met een royale hoeveelheid kaas. Door de hitte kan de kaas er nog lekker overheen smelten.
  • Laat even afkoelen en voilà: je handzame Sloppy Joe’s is klaar!

Lees ook: Grootste deel Nederlanders blijft vleeseter

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Athena’s EZ Eats | Beeld: Videostill