29 oktober 2021

Volgens een onderzoek van Natuur & Milieu omschrijven zes op de tien mensen zichzelf als vleeseter

Een keertje geen vlees eten? Prima. Maar je stukje vlees helemaal laten staan? Dat doen de meeste mensen liever niet. Volgens Natuur & Mileu zouden ruim zes op de tien mensen zichzelf als vleeseter omschrijven. Dit stelt de organisatie op basis van een onderzoek onder bijna duizend participanten in de Vegamonitor. 

Vleeseters, flexitariërs, vegetariërs en veganisten

Het aantal vleeseters ligt al jaren rond de 60 procent meldt Natuur & Milieu. Drie op de tien mensen zien zichzelf tegenwoordig echter als flexitariër. Zij laten minstens één dag per week het vlees linksliggen. Drie procent gaf aan pescotariër te zijn, zij eten geen vlees, maar wel vis. Nog eens drie procent van de deelnemers gaf aan vegetarisch te eten. Eén procent van de participanten omschrijft zichzelf als veganist.

Eetpatroon

Natuur & Milieu nam ook het eetpatroon van de deelnemers onder de loep. Daaruit bleek dat Nederlanders gemiddeld 5,4 dagen per week vlees of vis eten, op 1,3 dagen gaan ze voor een vegetarisch menu en 0,3 dagen eten ze veganistisch. Degenen die vlees of vis eten, geven aan dat ze dit doen, omdat ze dit vanuit huis uit meekregen tijdens hun opvoeding. Ook gaven ze aan dat het voor hen gewoon normaal is om vlees of vis met vrienden of familie te eten.

Lees ook: Knoflookpasta met broccoli en paprika

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash